Batman'da, günlük 15 lira harçlık karşılığında açılan kısa süreli kurs ve projeler dahi iş arayanlar için umut oldu. Mobilya, dozer ve ekskavtör eğitimlerinin verileceği ve 34 kişinin alınacağı kurs için bin kişi başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile İşkur Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan komisyon üyeleri, kurs başvurusu yapanların kayıtlarını almaya başladı.

Ancak kursiyer adayları ile görevliler arasında, asil ve yedek tartışması başladı. Görevliler gelenleri yedek kursiyer diye kayıt yaptırmaya başlaması, kayıt için gelenlerin tepkisine yolaçtı. İşsiz gençler, "Madem bizi yedek diye kaydedecekseniz ve asil kayıtları daha önce almışsanız bizi kaydetmenin ne gereği var" diyerek TSO Genel Sekteri ve UMEM komisyon üyesi Över Tükenmez ile tartışmaya başladı.

İşsiz bir genç komisyon üyelerine, "Her şey açık ve net. Kura yerine mülakatı ortaya koydunuz. Bunun hiç bir anlamı yok. Sizi şikayet edeceğim" sözleri üzerine komisyon üyesi Tükenmez, itirazda bulunan kişinin salondan çıkmasını istedi. Kayıt yaptırmaya gelen diğer kişiler de arkadaşlarına sahip çıkması üzerine salonda gergin anlar yaşandı. Komisyon üyesi Över Tükenmez, "Kimi tehdit ediyorsun? Usulsüz yaptığımız bir şey yok. Kime şikayet ediyorsan et. Şikayet etmezsen namertsin" dedi.

Daha sonra komisyon üyeleri polis çağırarak, itirazda bulunan gencin dışarı çıkarılmasını istedi. Polis her iki tarafı dinledikten sonra sakinleşmelerini sağladı ve kayıtlara bir süre ara verildi.

Daha sonra başlanan kayıtlarla ilgili açıklama yapan TSO Genel Sekreteri ve komisyon üyesi Över Tükenmez, firmaların önerdiği kursiyerleri almak zorunda olduklarını, kayıt yaptırmaya gelenlerin de bunu yanlış anladığını belirterek, "Bu proje, istihdam garantili bir proje olduğu için öncelikle firmaların önerdiği kursiyerleri almak zorundayız. Çünkü kursa katılanların istihdam garantili olması şartı var. Bu nedenle kursu ilan ettiğimiz için beklenenin üzerinde başvuru oldu. Kontenjanlar dolmak üzere. Boşluğu doldurmak amacıyla başvurular arasında kura çekmek istedik. Ancak yanlış anlaşılmadan dolayı kurs adaylarının kafası karıştı. Burada her hangi bir usulsüzlük söz konusu değil" dedi.