İzmir’de imam nikahlı Mahigül Zengin ile Kaan Boztaş’ın kızı Merve Boztaş, henüz bir aylık bile değilken annesi tarafından Karşıyaka Çocuk Yuvası’na bırakıldı. Başkalarıyla evlenen anne ve babanın eşleri kendisini istemediği için yuvaya bırakılan Merve Boztaş’a, İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Rukiye Urgancı sahip çıktı. Urgancı, Merve’yi üç aylıkken yuvadan alıp koruyucu ailelik yaptı.

Çocukluğunu deniz kenarında bol oyuncaklarla geçiren Merve, 7 yaşında anne dediği kişinin gerçek annesi olmadığını öğrendi. Takdir ve onur belgeli eğitim hayatı, Karşıyaka Ticaret Lisesi’nin son sınıfında, 16 yaşındayken gerçek annesini bulduğunda sona erdi. Koruyucu ailesi olan Rukiye- Mehmet Urgancı’yı ve üvey kardeşlerini terk edip Gültepe’de öz annesi Mahigül Zengin'in yanında 1.5 yıl yaşadı. Geçen sürede koruyucu annenin gözyaşı hiç dinmedi ve 1.5 yıl önce "Beni affet" diyerek, kapısına gelen doğurmadığı kızını bağrına bastı.

Şahin Meke ile evlenen Merve Boztaş, hayatının en mutlu gününde öz annesi Mahigül Zengin de salonda olmasına rağmen koruyucu annesinin boynuna sarılarak, "Bana hiç annemi aratmadın. Keşke beni sen doğursaydın" diyerek gözyaşı döktü.

'AMACIMIZ ÇOCUK YUVALARINI KAPATMAK'

Merve Boztaş 3 yaşına geldiğinde yuvadan 'Bahri Can Nuri Kalkan' adlı bir çocuk daha alan aile, çocuk seven ve maddi durumu iyi olan herkesten koruyucu aile olmasını istedi. İzmir’de 260 koruyucu ailenin olduğunu, 110 ailenin de sırada beklediğini belirten Rukiye Urgancı, "Koruyucu ailede İzmir, birinci sırada. Amacımız çocuk yuvalarını kapatmak. Çocukların sevgi ortamında büyümesini sağlamak. İki çocuğum, üç torunum olmasına rağmen iki çocuğa koruyucu annelik yaptım. Merve’yi üç aylıkken aldım. Emekli olmuştum bir şeyler yapmak istiyordum. Yuvada gönüllü annelik yapıyordum. 'Koruyucu aile olabilirsin' dediler. Annesi 20 günlükken bırakmış biz 3 aylıkken aldık. 16 yıl baktım. Ondan sonra beni terk etti. Doğuran anneye özlem içindeydi, gitti gördü ama sonra doğruyu anladı. Çocuk sevgisi olan herkes durumu da iyiyse koruyucu anne olsun" dedi.

ÇİFTİN KIZLARI DA NİKAHA TANIKTI

Çiftin nikahını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kucağında çiftin iki aylık kızları Sahra Dilek ile birlikte kıydı. Nikah şahitliğini Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Zekeriya Ertaş ile İl Genel Meclisi Üyesi Hayrullah Sorgun yaptı.