Kösbucağı Köyü Muhtarı Cengiz Kaya, kendi köy sınırları içinde 2 bin 250 dönüm 2B arazisi bulunduğunu belirterek, "Bizim aldığımız bilgilere göre 2B arazilerinin dönümü 9-10 bin lira arasında satışa çıkacakmış. Köyümüzde dönümü 10 bin liraya arazi alacak kişi yok. Yıllardır bu arazileri tırnağıyla işleyen ve cefasını çeken köylüler ne yapacaklarını düşünüyorlar" dedi.

'DÖNÜMÜ 300 LİRA OLSUN'

Bölgede incelemelerde bulunan yetkililerin köy muhtarı olarak kendisinden fiyat konusunda görüş aldığını ve arazilerin dönümünün 300 lira olabileceği yönünde öneride bulunduğunu anlatan Cengiz Kaya şunları söyledi:

"Bizim verdiğimiz fiyatla, duyduğumuz rakamlar arasında uçurum var. Böyle olursa köylüler perişan olacak. Bu parayı benim köylüm ödeyemez. Yılda 2 bin lira gelir elde eden köylü bu parayı nasıl ödeyecek? Eğer bu fiyattan arazilerimiz satışa çıkarsa köyü satmaktan başka çaremiz kalmayacak."

'KÖYLÜ DİŞİYLE TIRNAĞIYLA UĞRAŞTI'

Muhtar Kaya, masa başında fiyat belirlenip satışa çıkılmasının yanlış olacağını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce bu köylere gelip 2B arazilerinin durumlarını bir görsünler. 20 yıl önceki hali nasıldı, şimdiki hali nasıl? Kıraç arazileri köylü dişiyle, tırnağıyla tarlaya dönüştürdü. Yüksek fiyat, bu arazileri köylülerin elinden almaktan başka bir şey değil. Bu soruna çözüm bulunmasını ve köylülerin hakkı olan 2B arazilerin makul rakamlardan satılmasını istiyoruz."

'HENÜZ FİYAT BELİRLENMEDİ'

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise, köylülerin yersiz tedirginliğe kapıldığını, henüz belirlenmiş bir fiyatın olmadığını söyledi. Akduman şöyle dedi:

"Bakanlar Kurulu'ndan yeni imzadan çıkmış olan 2B Yasası ile yapılacak olan işlem ve fiyat konusunda herhangi bir girişimde bulunulmadı. Komisyonlar tarafından belirlenen fiyatlar doğrultusunda hareket edilecek. Şu ana kadar herhangi bir fiyat belirlenmesi yapılmadı. Köylülerimizin içi rahat olsun. En kısa sürede kurulacak olan komisyonlar tarafından çalışmalar başlayacak."

MD(AŞ/OA/COŞ)