Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 hayvansever 'Kanlı yasaya hayır', 'Can dostuma dokunma', 'Onları da Allah yarattı' ve 'Uyutmaya hayır' yazılı dövizler taşıdı. Kimi hayvanseverlerin köpekleriyle birlikte katıldığı eylem renkli görüntülere sahne olurken, kalabalık sık sık 'Meclis bu yasayı onaylama', 'Katil yasa istemiyoruz', 'Bu yasanın adı katliam' sloganları attı.

Kalabalık adına açıklama yapan Cansu Kızıltan, düzenlemenin hayvanlar için kötü sonuçlara yol açacağı endişesi içinde olduklarını söyledi. 1 Temmuz 2004'de çıkarılan 5199 Sayılı Yasa ve 2006'da çıkarılan yönetmelik gereğince, yerel yönetimlerin yasanın uygulayıcısı durumunda olduklarını hatırlatan Kızıltan, ancak aradan geçen 8 yıl boyunca yasanın yerel yönetimlerin ilgili birimlerince uygulanmaması sonucu tüm Türkiye'de sokak hayvanlarının ölüme terk edildiğini savundu.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısının, sahipli, sahipsiz bütün hayvanları felaketin eşiğine getirdiğini ileri süren Kızıltan, "Bu yasa tasarısı ile yerel yönetimlerin aklanması hedeflenmektedir. Bu tasarı hayvanseverlere tarifsiz acı çektirecek bir uygulama içermektedir ve derhal geri çekilmelidir" dedi.



Mİ(BY/COŞ)