Muş'tan, babasının evinin bulunduğu merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Özgürlük Mahallesi'ne getirilen PKK'lı Şükrü Sezer'in cenazesi, BDP'li Akdeniz Belediyesi'nin resmi plakalı aracına konuldu. Cenaze, yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla, Güneykent Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze törenine katılanlar, mezarlık girişinde  Abdullah Öcalan'ın posterini açıp, sloganlar attı. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında örgüt lehine slogan atmayı sürdüren grup, örgütü simgeleyen  flamaları da açtı.

KÜRKÇÜ, POLİSLE TARTIŞTI

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk ve BDP İl Başkanı Musa Kul'un da bulunduğu grup ile dağılmalarını isteyen polisler arasında kısa süreli arbede çıktı. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra grubun etrafını çeviren polis ekipleri, yaklaşık 100 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılar sürerken Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk, "Neden gözaltına alıyorsunuz? Ortada bir şey yok. Cenazemizi toprağa verdik. Bırakın insanlar evlerine gitsin" diye bağırdı. Polislerle tartışan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, gözaltılara tepki gösterdi.

TABUTTAN POSTER ÇIKTI

Cenazenin toprağa verilmesi ardından boş tabutun içerisini kontrol eden polisler, içinden çıkan ölen PKKli'nin ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteriyle gözaltına alınanların üzerinden çıkan kesici ve delici aletlere el koydu. Şükrü Sezer'in cenaze töreninde, 1'i BDP'li Akdeniz Belediyesi'ne ait cenaze aracı olmak üzere 6 resmi plakalı aracın bulunması dikkat çekerken, gözaltına alınanlar otobüslerle emniyete götürüldü. Polisler, cenaze töreninin ardından mezarlıkta arama yaptı.