Mersin'de protokolün bayram programına Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Vali Vekili Turgut Serimer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen katıldı. Program kapsamında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ziyaret edildi. Daha sonra ise Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda kamu görevlileri ile bir araya gelindi. Burada tebriklerin kabulünün ardından konuşan Mersin Vali Vekili Turgut Serimer, "bayramın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramı'nın barış, kardeşlik, dostluk ve dayanışma içinde geçmesini diliyorum" dedi.

HUZUREVİNİ ZİYARET

Buradaki kutlamaların ardından kent protokolü Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi’ni ziyaret etti. Yaşlılarla bayramlaşan Vali Vekili Serimer, sorunlarını dinledi. Ziyarette Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan pasta kesilirken, huzurevinde kalan bir yaşlının okuduğu 'Bebek' adlı şiir duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

YUVA ÇOCUKLARIYLA ÇİFTETELLİ

Serimer, daha sonra beraberindeki yöneticilerle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Vali Vekili Serimer, burada çocuklarla yakından ilgilendi. Coşkulu bir ortamda geçen ziyarette, yuva çocuklarının sunduğu 'Arı' ve 'Mantar' isimli skeçler büyük beğeni topladı. Vali Vekili Serimer'in çocuklarla birlikte çiftetelli oynaması ve halay çekmesi de renkli görüntüler oluşturdu. Ziyaretin sonunda ise hazırlanan hediyeler Serimer ve diğer protokol üyeleri tarafından çocuklara dağıtıldı.



ME(BY/COŞ)