Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Geleneksel Dua Töreni'ne Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala, Yenişehir İlçe Müftülüğü’nde görevli İmam Ahmet Sudannus ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin'in mozaik bir kent olduğunu belirterek, "Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini Mersin Mezarlığı'nda bulabilirsiniz" dedi

İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala ise dünyada sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir yıl dileğinde bulunarak, Katolik Kilisesi olarak halkın Kurban Bayramı'nı en içten dileklere kutladığını söyledi.

'HOŞGÖRÜ, MERSİN'DE HEP VAR OLDU'

Ardından söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mersin'in kuruluşundan bu yana Müslüman ve Hıristiyanların barış ve hoşgörü içinde yaşadığını belirterek, "Mersin bir mozaiktir. Bu mozaiğin taşlarının yerli yerinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Biz gönlümüzde Hıristiyan- Müslüman ayrımı yapmadan yaşıyoruz. Çünkü bu hoşgörü Mersin'de hep var oldu, devam da edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İmam Ahmet Sudannus Kur'an'ı Kerim okurken, Mersin Tasavvuf Müziği Derneği Başkanı Ahmet Coşar ve ekibi ile kiliselerin koroları ilahiler okuyarak, dua etti.

Duaların okunmasının ardından törene katılan semavi din temsilcileri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra ise mezarlara karanfiller bırakıldı.



ME(BY/COŞ)