Parkın açılışına BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise, Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, sanatçı Mustafa Alabora, yazar Nadire Mater, şair Sezai Sarıoğlu katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Türk, "Değer yaratanlara değer vermek bir erdemliktir. Değer yaratanları yaşatmak onurlandırmak vicdanı, insani ve tarihsel bir zorunluluktur. Geçtiğimiz yıl açılışlarını yaptığımız Hrant Dink, Ahmet Kaya parklarının ardından yine çok önemli bir değerimiz olan Yılmaz Güney adına da bir park açmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, Yılmaz Güney'in ölümünün üzerinden 27 yıl geçtiğini kaydederek, "Aslında bu çok uzun bir zaman. Böyle bir parka adının verilmesi, ya da her hangi başka bir şey için. Örneğin şu anda Yılmaz Güney'in televizyonda filmleri oynamıyor, yasaklar baskılar sürüyor. Tabu bu ülkemizin, demokrasi mücadelesinin önündeki engellerden ötürüdür. Onun üzerindeki baskılardan, yok saymalardan bir tanesi de Kürt kimliğiydi. Evet Yılmaz Güney Kürt'tü. Ben Kürtleri, Kürtçeyi Yılmaz Güney'in annesi, kayınvalidemin ağıtlarından ilk duydum, öğrendim. Kürtçe dili olduğunu, Kürtlerin dilinin olduğunu, Kürt diye bir kimlik olduğunu oradan öğrendim. Yılmaz derdi ki bana 'bir şarkı söyle kendi dilinden olsun' Bu gün bu sözünü hatırladım ama söyle bir şey var Yılmaz Güney, Ahmet Kaya Kürt'tü. Hrant Dink Ermeni'ydi. Ama onlar aynı zamanda Türk'tü. Onlar dünyanın tüm ezilen halklarının, yok sayılan insanların yanındaydılar. Yürekleri onlarla birlikte çarpıyordu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fatoş Güney'e bir plaket ve bir demet kırmızı gül verildi. Ardından da içerisinde 3 yüzme havuzu ve düğün salonlarının bulunduğu park ile Yılmaz Güney heykelinin açılışını gerçekleştirdi.