Alevi Kültür Derneği Mersin Şubesi Gençlik Kolları üyeleri yaklaşık 100 kişi Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. Eylemciler, ellerinde Sivas'ta hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyıp, 'Sivas'ın hesabı sorulacak' sloganı attı.

Eylemde konuşan Alevi Kültür Derneği Mersin Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Sinan Şahin, katliamın örgütlü olduğunu iddia edip, olaylara 5 bin kişinin karıştığını, sadece 128'inin yargılandığını, geriye kalanların ise ifadeye bile çağırılmadığını savundu.

Katliama adı karışanların veya onları savunanların AK Parti içinde yükselerek ödüllendirildiğini savunan Şahin, son olarak davanın zaman aşımına uğramaması için verilen Meclis önergesinin de iktidar tarafından reddedildiğini ve katliamcılara son bir hediye gönderildiğini iddia etti.

Savcılığın zaman aşımı talebinin, hükümetin Alevilere ve diğer muhalif kesimlere bakışından bağımsız olmadığını savunan Şahin, "Bu davanın bitirilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Firariler ve gerçek sorumlular ortaya çıkarılıp cezalandırılmadan Sivas’tan yükselen alevler sönmeyecektir" dedi.

Şahin, 'zaman aşımı oyununa duyarsız kalmanın insanlık ayıbı' olduğunu kaydedip, bu ayıba ortak olmak istemeyenleri salı günü Ankara’da bir araya gelmeye çağırdı.