Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından kentte yediemin olarak görev yapan otoparklarda tescilsiz, plakasız, motor ve şasi numarası okunamayacak derecede silinmiş 210 motosiklet imha edilmek üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu motosikletler daha sonra yapılan ihale ile yetkililerin gözetiminde parçalanarak imha edildi. Parçalanan bu motorların daha sonra hurda olarak satılacağı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, Mersin'de hırsızlık, yankesicilik, kapkaç ve gasp gibi suçlarda kullanılan motosikletlerle tescilsiz ve kaydı bulunmayan bu motorların otoparklara çekildikten sonra aynı şekilde buradan da çalındığının tespit edildiğini söyledi. Trafik Şube Müdürlüğü ile Oto Hırsızlık Büro Amirliği olarak Mersin'de bulunan tüm otoparklarda çalışma başlattıklarını kaydeden Özlü, "Otoparklarda bulunan tüm motosikletlerin tespiti yapıldı. Motor ve şasi numaraları silinmiş olan otolarla ilgili özel kimyasal maddelerle kazınmak suretiyle bunların motor ve şasi numaralarına ulaşıldı. 210 adet sahibi bulunamayan, motor ve şasi numarası tespit edilemeyen motosikletler imha edilmek üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu mobiletler şu anda parçalanarak imha ediliyor" dedi.

Söz konusu mobiletlerin imha edilmemesi durumunda buralardan bir şekilde çıkarılarak değişik suçlarda kullanılabileceğini de ifade eden Özlü, "Bu motorların imha edilmesi ile hırsızlık, gasp ve kapkaç gibi suçlarda düşüş meydana geliyor" diye konuştu.



Mİ(AŞ/OA/CK)