Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Dev Sağlık İş Çukurova Şubesi üyesi yaklaşık 50 sağlık çalışanı, 'CEO'lar sizin olsun, hastaneler bizim olsun' pankartı açarak Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Grup adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, KHB'nin sağlık sistemine büyük bir zarar vereceğini ve partizanca kadrolaşmaya neden olacağını söyledi.

KHB ile hastanelerini tamamın birer işletme gibi yönetileceğini ifade eden Kırıcı, "KHB'nin birlik içindeki hastanelerin, hatta içindeki birimlerin performansı üzerinden işletme hakkının devredilmesi, kiralanması ya de pervasızca taşeronlaştırılması demektir. Sözleşmeli yöneticinin 'CEO'nun buna yetkili olması demektir. Artık, hastaneler işletme, hastalar müşteri, çalışanlar sözleşmeli dönemi başlamıştır. Bizler, sağlık alanındaki emek ve meslek örgütleri olarak, devlet hastanelerinin ticarethaneye dönüştüren bu düzenleme iptal edilene kadar Türkiye'nin bütün illerinin, ilçelerinin tüm hastanelerinde, sokaklarında, meydanlarında mücadele etmeye kararlıyız" dedi.

Ses Mersin Şube Başkanı Selman Günbat ise, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin, sağlıkta çöküş projesi olduğunu kaydederek, hükümetin büyük bir yanlış yaptığını söyledi.

Açıklamaların ardından sağlıkçılar slogan atarak dağıldı.