Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Silifke, Anamur, Erdemli ve Bozyazı ilçelerinde 15-20 bin dolar karşılığında Gürcistan'dan getirilen kadınlara bazı otellerde para karşılığı fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Çok sayıda adrese yapılan baskınlarda 23'ü Gürcistanlı 27 kadın ile 2'si polis toplam 47 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan ev ve iş yeri ile şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, 43 cep telefonu sim kartı, 41 gram esrar, 65 gram dişi hint keneviri, 22 CD, 1 sustalı bıçak ve 7 bin 645 TL'ye el konuldu. 18- 25 yaşındaki Gürcistan uyruklu kadınların bir bölümünün öğretmen, avukat ve mühendis oldukları, geceliği 500-1000 TL'ye erkeklere pazarlandığı belirtildi.

Gözaltında tutulan yabancı kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderilirken, Silifke'de yakalanan Hakan K., Mehmet Z. ve Turgay D., sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüphelilerin sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.



MO(BY/İD)