Adı sık sık toplumsal olaylarla gündeme gelen Siteler Polis Merkezi Amirliği, örnek bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ramazan ayının ilk gününde mahallede yaşayanlar için karakolun bitişiğindeki Akdeniz Sağlık Merkezi bahçesinde iftar yemeği düzenlendi. Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahalledeki vatandaşlar, polisin düzenlediği iftar yemeğine büyük ilgi gösterdi. Emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürleri de, vatandaşlarla iç içe oturarak iftar saatine kadar sohbet etti. Ezanın okunmasıyla, Akdeniz İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç'un yaptığı duanın ardından hep birlikte oruçlar açıldı.

Bu sırada karakol önünde toplanan çocuklar, ekmek arası köfte dağıtımı sırasında izdihama neden oldu. Polisin dağıttığı emek arası köfteleri almaya çalışan çocuklar, sıraya girmek yerine, birbirlerininin üzerine çıkınca izdiham yaşandı. Kimisi dağıtılan köfte paketini alırken yere düştü, kimi de diğerinin elindekini almaya çalıştı. Polisin zor anlar yaşadığı yemek dağıtımında, çocuklar güçlükle sıraya konulabildi.

Siteler Polis Merkezi Başkomseri Zeki Çakırtaş, "Amacımız, geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğinde vatandaşlarla birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını göstermek, onlarla birlikte ramazan ayının ilk gününü beraber kutlayabilmek" dedi.

 

Mİ (CK/RT)