Alevi Kültür Dernekleri üyeleri yaklaşık 200 kişi, Limonluk Mahallesi'ndeki Cem Evi önünde bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Uğur Yıldırım ile CHP İl Başkanı Faruk Akar'ın da destek verdiği Aleviler, 'Malatya Sivas olmayacak', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atarak tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız, hiçbir tartışmanın insan yakmanın, insanı öldürmenin nedeni olmayacağını söyledi. Yıldız, Sürgü'de bulunan ailenin halen can güvenliğinin olmadığını savundu. Yıldız, "Son günlerde art arda gelen açıklamalar, sorumsuz bazı medya kuruluşlarının asparagas haberleri ve şimdi de bu olayların olması düşündürücüdür. Alevilerin artık yakılacak bir tek canı yoktur. Aleviler olarak ülkemizde herhangi bir karmaşanın sebebi olmayacağız. Ama hiçbir canımızın da incitilmesine asla müsaade etmeyecek" dedi.

Suat Yıldız, Sürgü'deki olaylara asla seyirci kalamayacaklarını da belirtti. Yıldız, "Tüm inançlara karşı saygılı olmak, insan olan herkesin temel vazifesidir. Sürgü halkının sağduyulu olduğunu, beldede yıllardır Alevi-Sünni, Türk-Kürt herkesin kardeşçe bir yaşam sürdüğünü biliyoruz. Bu olayları yapan vatandaşlarımızı akli selim davranmaya çağırıyor, devletin burada bir an önce gerekli tedbirleri alarak bu ailenin can güvenliğini sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Yıldız, Yargıtay'ın 'Cem evleri ibadethane değildir' kararına da tepki gösterdi.