Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde toplantı yapan Alevi dernekleri üyeleri adına basın  açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Mehmet Şahin, Ramazan ayında inancı gereği oruç tutarak ibadetini yapanlara saygı duyduklarını söyledi.

İbadet ve yardımların gizli olması gerektiğini belirten Şahin, "Ancak son yıllarda ülkemizde belediyeler, şirketler, vakıflar ve dernekler derken şimdi de kamu kuruluşlarımız iftar çadırları düzenleme yarışına girmiştir. Mersin Valiliği de 'Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım' projesiyle iftar sofraları düzenlemiştir. Biz Alevi kurumları ve yöneticileri olarak bu Mersin Valiliği'nin projeyle ilgili astıkları afişleri, 'Ey oruç tutanlar, Mersin Valililiği olarak özel şirketlerden nakdi ve aynı yardım toplayarak iftar sofraları hazırladık. Devlet okullarımızın bahçesini sizlere tahsis ettik. Gelin Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım Projesi'nde orucunuzu açın' şeklinde okumaktayız. Oruç tutamıyorsun veya inancın gereği oruç tutmuyorsan seninle sevgi ve kardeşlik paylaşmaya gerek yok mu? demek isteniyor diye düşünüyoruz" dedi.

Alevilerin asimle edilmesine, ötekileştirilmesine zemin hazırlayan uygulamalara asla izin vermeyeceklerini de kaydeden Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

"Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na duyurmak isteriz ki çağdaş, laik ve demokratik ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden valilik, vatandaşın dini inanç ve ibadet işleriyle uğraşmaz. Sayın valimizin fakir fukaraya iftar sofrası açılması gerekçesiyle proje hazırlayıp, özel şirketlerin reklamını yapılmasına, insanlarımızı arasında ayrımcılık yapılmasına, Alevilerin asimle edilmesine, ötekileştirilmesine zemin hazırlayan bu uygulamadan vazgeçeceğine inanıyoruz. Sayın Valimiz yapılanları doğru ve yerinde buluyorsa, kasım ayında Alevilerin Muharrem orucunda da aynı duyarlılığı gösterecek midir? merak ediyoruz."