Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şaşmaz, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, İsa Gök, AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt, MHP Milletvekili Ali Öz'ün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın törene katılan askerleri, muharip gazileri ve vatandaşları selamlamasıyla başlayan törende İkmal Kıdemli Yüzbaşı İlhan Tabur günün anlam ve önemini atlatan konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğu bir gösteri sergilerken tören geçidi ile kutlamalar son buldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi yöneticileri ve üyeleri, alana sivil toplum örgütü çelenklerinin alınmamasına tepki gösterdi. ADD Başkanı Fikret Babuş, Zafer Bayramı'nda TSK ve Türk milletinin sahip olduğu değerlerin içinin boşaltıldığına dikkat çekerek üyelerle birlikte getirdikleri karanfilleri Atatürk Anıtı'na bıraktı.

CHP'LİLER YÜRÜDÜ

CHP İl binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, İsa Gök, İl Başkanı Faruk Akar ile partililer katıldı. Cumhuriyet Alanı'na ulaşan partililer Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak istiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı da Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.