Geçen pazar günü CHP Mersin İl Başkanlığı 34'üncü Olağan Kongresi'nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, başkan adaylarından Faruk Akar ve Bora Yorulmaz'ın blok listesinde kurultay delegesi adayı olarak yer aldı. Ancak kongrenin başlamasının ardından Macit Özcan, Bora Yorulmaz'ın listesinden aday olmak istemediğini kongre delegeleri huzurunda dile getirdi. Seçimler sonunda Faruk Akar'ın başkanlığındaki liste 297 oy alarak seçimi kazandı. Ancak diğer adaylar Bora Yorulmaz ile Ahmet Yorgun'u destekleyen bazı delegeler, Faruk Akar'ın listesinde kurultay delegesi olarak yer alan Macit Özcan'ın ismini 'çizdi.' Bunun sonucunda Macit Özcan'ın yerine eski il başkanı Yılmaz Şanlı'nın kurultay delegesi seçildiği sandık kurulu tutanağına işlendi. Seçim sonuçlarına itiraz eden Macit Özcan, Bora Yorulmaz'ın listesinden istifa etmediğini, seçime katılan her iki listede de yer aldığını belirtti ve iki listedeki oyların toplamının dikkate alınmasını talep etti. Akdeniz İlçe Seçim Kurulu da, Özcan'ın diğer listeden istifa ettiğine dair resmi dilekçe olmamasını dikkate alarak kurultay delegesi seçildiğine hükmetti.

YORULMAZ: KABUL ETMEMELİ

İlçe Seçim Kurulu kararı Mersin CHP'de yeni tartışmalara neden oldu. Gelişmeler üzerine açıklama yapan Bora Yorulmaz şu görüşlere yer verdi:

"Kongre sırasında Sayın Özcan, benim listemdeki kurultay delegeliği adaylığından istifa ettiğini divan başkanlığına yazılı dilekçeyle bildirmiştir. Dilekçe işleme konulmuş ve delegelere duyurulmuştur. Desteklediği aday olan Faruk Akar'ın listesinden aday olan Özcan, kendi listesine oy veren delegeler tarafından çizilerek, düşürülmüştür. Bildiğim ve tanıdığım Sayın Macit Özcan onurlu ve kişilikli bir insandır. Bu nedenle kendine yakışanı yapmalı ve istifa ettiği listenin oylarına sarılarak kurultay delegesi olmayı kabul etmemelidir."

Yorulmaz, Akdeniz İlçe Seçim Kurulu kararına itiraz edeceklerini de söyledi.

BAŞKAN ÖZCAN: EN YÜKSEK OYLA SEÇİLDİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise yaşananları kısa bir yazılı açıklamayla değerlendirdi. Bora Yorulmaz'ın listesinden istifa etmediğini ileri süren Özcan şöyle dedi:

“Kongrede 3 isim yarıştı ve benim ismim Bora Yorulmaz'ın listesinde de yer aldı. Ancak oylar sayılırken Bora Yorulmaz'ın listesindeki ismim sayılmadı. Biz de bunun için Akdeniz İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ettik. Normalde her iki listede de ismimin sayılması gerektiği yönündeki itirazımız kabul edildi. Verilen karar sonucu 508 oyla en fazla oyu alan kişi olarak kurultay delegeliğine seçildim."



AŞ(OA/COŞ)