Kocasinan İlçesi'ndeki Argıncık Doğu Sanayi Bölgesi'nde mermercilik yapan evli ve 4 çocuk babası Sadık Duran, bir süreden beri çektiği karın ağrısı ve mide bulantısı nedeniyle iki gün önce özel bir hastaneye başvurdu. Opr. Dr. İbrahim Gülcüoğlu, hastanın safra kesesine çekilen ultrasonda çok sayıda taş olduğunu görünce ameliyata karar verdi. Laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatla tamamen çıkarılan safra kesesinde, irili ufaklı tam 983 taş olduğu belirlendi.

Opr. Dr. Gülcüoğlu, 35 yıllık doktorluk mesleğinde bu kadar çok taşa rastlamadığını söyledi. Opr. Dr. Gülcüoğlu, "Hastamızdaki taş sayısının fazlalığına elbette şaşırdık. Ameliyat ekibimdeki arkadaşlar taş ları tek tek saydı. Şimdiye kadar en fazla 100- 150 adet taş görmüştüm. Ancak safra kesesindeki tek taş, çok taştan daha tehlikeli. Zira tek bir taşın olması kansere yol açıyor. Taş sayısı arttıkça, kanser riski azalıyor" dedi.

'TAŞLARI HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIM'

Mermerci Sadık Duran ise safra kesesinden çıkan taşları hatıra olarak saklayacağını belirtti. Duran, "Ameliyat sonrası taşları gördüğümde çok şaşırdım. Yoksa doktoruma,ameliyat ekibime ve yakınlarıma, mermerci olduğumu hatırlatarak, mesleğime uygun taşlar çıktığını söyledim. Safra kesemde bu kadar taş olduğunu bilsem, yıllar önce bıçak altına yatardım. Zaman zaman sancılarım oluyordu. Bunları ciddiye almadım ama son birkaç aydın çok sıkıntı çektim. Dayanamayıp doktora gelince safra kesemden ameliyat oldum. Ama çıkan taşlar beni gerçekten çok şaşırttı" diye konuştu.



CE(OE/BT)