Vali yardımcıları, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, kaymakamların hazır bulunduğu Bike Kebap Salonu'ndaki iftar yemeğinde Vali Amir Çiçek, valiler kararnamesi ile ayrılacağını bildirdi. Meslek hayatının en verimli dönemini Iğdır'da geçirdiğini belirten Vali Çiçek, veda konuşmasında şunları söyledi:

"Kararname ile Iğdır'daki görevimi tamamlamış oluyoruz. Hemen bana soruyorlar: Ne oluyor, nereye, niçin gidiyorsunuz, ne var? Söylediğim tek şey şu: Bu hükümetimiz takdir etti, 6 yıldır valilik yapıyorum. Yozgat ve Iğdır'da çok güzel insanlara hizmet vermeme vesile oldu. Belki bundan sonra da hizmet yapacağım. Bu vesileyle bana imkanı tanıyan hükümetime, bakanlarıma, başbakanıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu bir nöbet değişimidir. Siyasi iradenin, hükümetin tasarrufudur. Buna saygı göstermekten öte bir çaba hem hukuki hem de ahlaki olmaz. Böyle güzel, mutlu, birbirimizi severek ayrılmak çok güzel." 

VALİ ÇİÇEK

Tokat'ın Reşadiye ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Çiçek, Umurca Köyü ilkokulu ile Sivas Pamukpınar İlköğretmen okulunu bitirerek 1976 yılında ilkokul öğretmeni olarak Tokat'ın Akyurt Köyü İlkokulunda öğretmenliğe başladı. Öğretmenlik yaparken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de 1981'de bitiren  Çiçek, 1983'te Kaymakamlık sınavı kazanarak çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. 2006- 2010 yılları arasında Yozgat valisiyken 26 Mayıs 2010'da Iğdır'a atandı. Amir Çiçek, evli ve iki çocuk babasıdır.


AD(KS/AK)