Ağır kış koşullarının etkili olduğu Sason İlçesi'ne bağlı Sarıyayla, Karayün ve Karaağaç Mezraları'na elektrik enerjisi sağlayan 12 elektrik direğinin tipi ve fırtına sonucu devrilmesi, burada oturanları karanlıkta bıraktı. Mezralarda yaşayan vatandaşlar, 12 direğin devrildiği Mereto Dağı'na giden yolların kar nedeniyle kapalı olduğunu belirterek, devrilen direkleri, DEDAŞ ekipleri gelene kadar, yardım amacıyla kendi imkanlarıyla düzeltmeye çalışıyorlar.

Sarıyayla Mezrası sakinlerinden Mahmut Baştaş, 3 mezrada yaklaşık 150 kişinin yaşadığını hatırlatarak, "15 gündür karanlıktayız. Çocuklarımız lamba ışığında çalışıyor. Enerji direkleri devrilince, kendi imkanlarımızla monte etmeye başladık. Yol kar yüzünden ulaşıma kapanınca, DEDAŞ ekipleri henüz mezralara ulaşmadı. İnsan gücü olarak DEDAŞ ekiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sason DEDAŞ İlçe Şefi Mesut Kavak, Mereto Dağı'nda 12 elektrik direğinin devrildiğini doğrulayarak, direklerin yeniden dikilmesi için köylülerden yardım talep ettiklerini söyledi. Kar nedeniyle kapalı olduğunu ifade eden Kavak, "Mereto Dağı'ndaki Pilare Tepesi'nde bulunan ve Sarıyayla, Karayün ile Karaağaç Mezraları'na enerji sağlayan 12 direk, kar ve fırtına yüzünden devrildi. Yaklaşık 15 günden beri buraya ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak yollar kapalı ve malesef ulaşamadık. Bu üç yerleşim biriminde kalan vatandaşlardan yardım istedik. Ulaşım sorunlu olduğu için bu bölgeye henüz elektrik veremedik. O alan kar bölgesidir. Dondurucu soğuklara rağmen ekiplerimiz o bölgeye ulaşma gayreti içindedir. 18 personelimizle 160 trafoya bakmak durumundayız" diye konuştu.

Bu arada DEDAŞ ekipleri, özellikle kırsal alanda bulunan köylere elektrik enerjisini sağlayan trafolarda meydana gelen arızaları onarmak için gece gündüz çalışıyor. Ağır kış ve zorlu coğrafi koşullarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ekipler araçlarla gidebildikleri yere kadar gittikten sonra, yolun kalan bölümünde ise beraberinde getirdikleri malzemelerle kilometerelerce yürümek zorunda kalıyor.



AA(GG/AAA)(FOTOĞRAF)