İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce uyuşturucu kaçakçılığı hazırlığı yaptığından şüphelenilen Hakkı A.’yı takibe aldı. Yapılan çalışmalarda, Hakkı A.’nın elebaşılığını yaptığı öne sürülen şebekenin, Eylül ayı başında İran sınırından Türkiye’ye uyuşturucu soktuğu belirlendi. Her anı takip edilen şebeke üyelerinden Tosun Teoman K. uyuşturucuyu, sınırdan alarak Denizli’de bir adrese götürdü.


MERDANE İLE EROİN AÇTILAR


Denizli’de bulunan adreste, şebeke üyeleri İran üzerinden gelen paketleri açarak preslenmiş uyuşturuculara, toz haline getirdi. Bu işlemi yapabilmek için şebeke üyelerini matkaptan dönüştürülen mikser ve merdane kullanması dikkat çekti. Şebeke üyeleri uyuşturucuyu toz haline getirmek için önce kalıpları bir kovaya atarak burada miksere dönüştürülen bir matkapla parçalara ayırdı. Daha sonra eroini toz hale getirmek için merdane ile hamur açar gibi eroini ezdiler.


POLİS KAMERASINA DA YANSIDI


Şebekenin kalıp eroini toz hale getirdiği hamur açılan bir mutfağı andıran atölye, polis kameralarına da yansıdı. Çalışma yapılan yerdeki merdane, toz haline getirilmiş ve bir leğene doldurulmuş eroin, polis kameralarının çektiği görüntülerde yer aldı. Ayrıca eroinin paketlenmesi için hazırlanan poşetler ve poşetlerin paketlenmesi için kullanılması planlanan alet de kameralara yansıdı.


TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN ARASINA KOYACAKLARDI


Şebekenin toz haline getirip, poşetledikleri uyuşturucuları, bazı tekstil ürünlerinin içine koyarak Hollanda’ya göndermeyi planladıkları öğrenildi. Ancak polisin yaptığı eş zamanlı operasyonlar şebekenin planlarını boşa çıkardı.


DENİZLİ VE İSTANBUL’DA EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI


Şebekenin Hollanda’ya uyuşturucu sevk etme hazırlığı belirlenmesi üzerine, İstanbul Narkotik Polisi, teknik ve fiziki takip neticesinde şebekenin Türkiye’deki üyeleri olduğu iddia edilen zanlıları belirleyince Denizli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile görüşerek operasyon startı verdi. Yapılan eş zamanlı operasyonla, şebekenin yurt içi uyuşturucu nakliyesini yapan, Tosun Teoman K., uyuşturucuyu teslim alan ve tos haline getiren, Adem A. ve Ergün K. Denizli’de; şebeke lideri olduğu iddia edilen Hakkı A. ve şebeke liderine yardım eden Muhsin S. İstanbul’da gözaltına alındı.


Gözaltına alınan zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


ŞEBEKE LİDERİ DAHA ÖNCE DE UYUŞTURUUCDAN YAKALANMIŞ


Gözaltına alınan Hakkı A.’nın 22 Temmuz 2012 günü Bilecik'te düzenlenen operasyonla ele geçirilen 38 kilogram eroinin sahibi olduğu iddia edildi. Ayrıca Hakkı A.’nın 2007 yılında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla ABD'de yakalandı. Hakkı A.’nın 1989 yılında Hollanda’da ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili olarak Hollanda’da hazırlanan bir dosyada da adı geçtiği öğrenildi. Hakkı Aksoy’un adı 1996 yılında öldürülen kumarhaneler kralı olarak anılan Ömer Lütfü Topal’a ait olduğu iddia edilen 30 kilo uyuşturucuyu Hollanda’ya götürmekle suçlandığı belirtildi.

(BB)