Bir süredir kanser tedavisi gören ve dün yaşamını yitiren senarist ve oyuncu Meral Okay (53) son yolculuğuna uğurlandı. Okay için Bebek Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Babası Ata Katı ve ağabeyi Mecit Katı'nın taziyeleri kabul ettiği törene sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Yoğun katılımdan dolayı törene gelenlerin bir kısmı cami avlusuna taştı. Okay'ı uğurlamak üzere senarsitliğini yaptığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin ekibi, Sezen Aksu, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yonca Evcimik, Özcan Deniz, Cem Özer, Hülya Avşar, Oktay Kaynarca, Işın Karaca, Meltem Cumbul, Bergüzar Korel, Tolga Karel, Nükhet Duru, Meryem Uzerli, yönetmen ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adnan Polat, Tarık Akan, Celal Doğan, Mustafa Sarıgül, Mahsun Kırmızıgül, Nur Aysan, Engin Akyürek, Vahide ve Altan Gördüm, Adnan Şenses törende yer aldı.


SEZEN AKSU AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI


Üzgün ve yorgun olduğu gözlenen Sezen Aksu'nun, yanındakilerin yardımıyla ayakta durduğu gözlenirken, Tarık Akan, Okay'ın kendisi için çok önemli bir insan olduğunu belirterek, "Yaman benim çok samimi bir dostumdu. 1970'lerden beri Yaman'la gecemiz gündüzümüz beraber geçerdi. 83'te evlendikten sonra gecemiz gündüzümü beraber geçti. Çok acı bir şey, Türkiye'de artık o kadar çok yakınımdan duyuyorum ki, şaşırdım. Ya da biz mi farketmedik gençliğimizde şimdi mi anlıyoruz?" diye konuştu.


GENÇ BİR OYUNCU İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ


Konuşmakta güçlük çeken Yılmaz Erdoğan da "Sadece susmak gereken zamanda konuşmak her zaman çok zor oluyor. Daha dün sohbet ettiğin ablanın şimdi cenazesinde olmak, sadece anlamsız yani, bilmiyorum" diyebildi. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu'nu canlandıran Burak Özçivit de "Ben son günlerde daha iyi olduğunu biliyordum. Bizim için çok önemli biriydi. Hele benim için, genç bir oyuncu için çok değerliydi. Kendi adıma en büyük mutluluğum onunla çalışmak oldu" dedi. Adnan Şenses de Okay'ın sağlık durumuna ilişkin bilgiyi Sezen Aksu'dan aldığını aktardı. Hülya Avşar da, annesini aynı hastalıktan kaybettiğini hatırlattı.


"ONU YOLCU ETMEYE GELDİM"


Özcan Deniz de "Çok önemli bir insanı kaybettik. Hepimizin ablasıydı. Herkeste emeği olan, özellikle benim üzerimde çok büyük emeği olan bir insandı" dedi. Nebahat Çehre de "Ne söylenebilir ki, dünyanın en güzel insanı için 'Güle güle' diyorum onu yolcu etmek için buraya geldim" diye konuştu. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç "Yaptığımız son işte birlikte çalışmak benim için de tüm arkadaşlarım için de büyük bir şanstı" dedi.


Meral Okay'ın cenazesi öğle namazına müteakkip kılınan namazının ardından alkışlarla cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.