İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında gizli olarak FETÖ soruşturması yürütüldüğü ortaya çıkmıştı.

Soruşturmanın başladığı tarihten bu yana ise savcılık, Akşener'in ifadesini dahi almamıştı.

İYİ Parti lideri Akşener, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, "İfademe başvurulmasını talep ediyorum" dedi.

Akşener dilekçesinde, 1994'te başlayan siyasi hayatında yaptıklarını aktardı.

“DOKUNULMAZLIK ZIRHI İLE KUŞANMAMIŞ SADE BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI…”

Akşener dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Dokunulmazlık zırhı ile kuşanmamış sade bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı kimliğim ile İYİ Parti Genel Başkanı görevime ve siyasi mücadeleme kararlılıkla devam ediyorum.

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nde 'Olağanüstü Kurultay' talebimiz ile başlayan demokrasi mücadelemiz; Milliyetçi Hareket Partisi Yönetimi'nin tutumu ile hukuk mücadelesine dönüşmüş, Türk Siyasi Tarihini ve Bağımsız Türk Yargısını gölgeleyen aleyhimize kararlar ile bu mücadelemiz sona ermiştir. Bu süreçte; Türk Siyasetinin de dönüşme hızı artmış, siyasi mücadele ve demokrasi kavgamız ithamlar ve isnatlarla akamete uğratılmaya çalışılmıştır.

Bu siyasi iklime rağmen; Türk Milleti'ne, Demokrasiye, Cumhuriyete, Hukuka, Devlete güvenini ve bağlılığını yitirmemiş yol arkadaşlarımla, gönüllülerimizle İYİ Parti'yi kurarak her türlü irtibat ve iltisaktan ari bir Türkiye vaadimiz ile yola çıktık. Türk Milleti'nin ve seçmenimizin destekleri ile kararlılıkla, mücadeleyle yolumuzda yürümeye devam ediyoruz.

“HAKKIMDA YAPILAN SORUŞTURMANIN DA 'AT İZİ Mİ?', 'İT İZİ Mİ?' OLDUĞUNUN TESPİTİ…”

Muktedir olmayan ya da olamamayı tercih eden İktidar, kendince ulusal ve uluslararası ceza hukuku uygulama ve doktrinini bir yana koyarak 17/25 Aralık 2013 tarihini milat kabul etmiş ve bir mücadele başlatmıştır. Bu mücadelenin meşruiyet kaynağı ise hukukilik, orantılılık, şeffaflık olması gerekirken soruşturma ve kovuşturma süreçleri Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bile 'At izi - İt izi' olarak yorumlanmıştır.

Hakkımda yapılan soruşturmanın da 'At izi mi?', 'İt izi mi?' olduğunun tespiti,

2016-2019 yılları arasında ilgi soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulması,

Bu bekletici sürenin sorumluları ve sorumluluklarının tespiti,

FETÖ/PDY mücadelesinin 'Siyasi Ayağının' beyanlarım doğrultusunda çok daha hızlı ve etkili tespiti,

Siyasi Mücadelem açısında oy veren/vermeyen seçmenin doğru bilgilendirilmesi,

Türk Siyasetinin şeffaflık ve temizlik ilkelerine sıkı sıkıya bağlanması için; hakkımda yapılan soruşturmanın dosyası üzerindeki 'Gizlilik Kararının' ivedi olarak kaldırılmasını ve yukarıda izah ettiğim hususların açıklığa kavuşturulması için ivedi olarak ifademe başvurulmasını talep ediyorum.”