Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan Eyüp Göz, iddiaya göre, 19 Ocak'da tıraş olmak için mahalle berberine gitti. Ellerinde sopa olan 20-25 kişi Eyüp Göz'ü dışarı çıkardı. Eyüp Göz, "Ne oluyor?. Niye beni dışarı çıkardınız?" diye sorunca dayak yedi. Bir gün sonra ise Eyüp Göz, sokakta yürürken kendisini döven gruptakilerin arasında olduğunu iddia ettiği Serhat Ertaş'ı çağırıp, sol bacağından iki bıçak darbesiyle yaraladı. Ertaş kaldırıldığı hastanede öldü. Merak yüzünden katil olan Eyüp Göz, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen iddianamede sanık Eyüp Göz hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak sanık Eyüp Göz, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında, "Ben kendilerine sadece 'ne oluyor' diye sordum. O yüzden tekme, tokat beni dövdüler. Bir gün sonra yanıma çakı bıçağını almıştım. Yolda karşılaşınca bana saldırdılar. Ben de kendimi korumak için bıçağı salladım. Ölen kişiyi tanımıyorum" dedi. 


MKA(OA/AAA) (FOTOĞRAF)