ÖVDER ve Ulukent Lise Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile az sayıda veli, Menemen İZBAN banliyö hattı istasyonu önünde toplandı. Taşıdıkları, 'Bilimsel Eğitim, Özgür Tolum, Demokratik Türkiye', 'Önce İmam Hatip değil Anadolu Lisesi İstiyoruz' ve 'Okulumu istiyorum' döviz ve pankartlarıyla lise yolundan sloganlar atarak yürümeye başlayan grup, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Burada basın açıklamasını ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce okudu. 40 bin nüfusu olan bir semtte yaşadıklarını ifade eden Yüce, her yıl 600'den fazla çocuğun ortaokuldan mezun olduğunu söyledi. Bu çocukları, kendi semtleri dışında Menemen, Çiğli, Karşıyaka gibi yerleşim yerlerindeki okullara göndermek zorunda kaldıklarını dile getiren Yüce, "Çünkü semtimizde bir tane lise, meslek lisesi yok" dedi. Yıllardır yapımı devam eden okulun, 4+4+4 eğitim sistemi uygulamasıyla kendilerine sorulmadan imam hatip lisesi yapıldığını dile getiren Yüce, "Öncelikli okulumuz bu mu olmalıydı? Elbette değil, bizim de çocuklarımızın liseye, meslek lisesine gitme hakkı var. Neden servislerle başka yerlere taşınsınlar? Semtimize açılan imam hatip lisesi ve ortaokuluna semtimizden kaç öğrenci gidiyor?" dedi.

Eylül ayında, okulun önceden söz verildiği gibi lise yapılması için topladıkları binlerce imza ile Valiliğe başvurduklarını hatırlatan Orhan Yüce, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bize yazı gönderildi. Söz konusu alana Endüstri Meslek Lisesi yapımı için kaymakamlık tarafından başvuru yapıldığı yazıyordu. Halbuki biz okulun Anadolu Lisesi olarak açılmasını istemiştik. Verilen yazıda bir netlik olmadığı gibi, böyle bir okulun ne zaman yapılacağı da belli değil" diye konuştu.

Ulukent ve Egekent-2 halkı olarak okulun bir an önce Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesini istediklerini kaydeden Yüce, "Milli Eğitim ve hükümetin 'dindar nesil yetiştirme' inadı, hem imam hatipe giden çocuklarımıza hem de semtteki okumak isteyen çocuklarımıza zarar veriyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından okulun Anadolu Lisesi yapılması isteklerinin yeraldığı dilekçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.



HY(AÖ/SS)