Cumhuriyet Meydanı Mimarsinan Parkı önündeki etkinliğe Türk Yerel Hizmet- Sen Türkiye Kamu- Sen Genel Sosyal İlişkiler Sekreteri İlhan Koyuncu ve Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir sendika başkanları da katıldı.

Bölge toplantısının açılışını yapan Türkiye Kamusen Kayseri İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, dövülen, şehit edilen, öğretmen, hemşire, doktor ve memurlar için meydanlarda olduklarını anlattı. Öztürk, şöyle dedi:

"Devlet memurlarının üstüne halkı kışkırtanlar, eserinizle gurur duyabilirsiniz. MİT müsteşarını, ‘İt’ müsteşarına gönderip 'sayın' dedirtenler, sonra MİT müsteşarını korumaya çalıştı. Aklınızı başınıza alın. Ankara’yı size dar ederiz."

Türkiye Kamu- Sen Genel Sosyal İlişkiler Sekreteri İlhan Koyuncu da, ücret dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesini istedi. Toplu sözleşme görüşmelerinin 30 Nisan’da başladığını anımsatan Koyuncu, görüşme döneminin bittiği, sözleşme zamanı geldiği halde yetkililerin yine bildik açıklamalarına devam ettiğini anlatırken, "Bakanlar, Avrupa’daki ekonomik krizden, memurların işten çıkartıldığından bahsederek, memura göz dağı vermek istiyor. Ama başka ülkelerdeki çalışanların yararlandığı haklardan, sendikaları görmezden geliyor. Bu da hükümetin memura şaşı baktığının göstergesidir"’ diye konuştu.

Hükümetin toplu sözleşmelerle ilgili yandaş sendikayı yanına aldığını ve 400 bin üyeli Kamu-Sen’i görmezden geldiğini de öne süren Koyuncu, şöyle konuştu:

"’Hiç kimse 400 bin üyeli Kamu-Sen’i yok sayamaz. Kimse, Kamu-Sen üyeleri adına asla karar veremez, kararları dayatamaz. Kimse memurları pazarlayamaz. Buna izin vermeyiz."

Türkiye Kamu- Sen Türk Diyanet Vakıf Sen Şube başkanı Adem Çavuşoğlu ‘Zam’ duası yapacak’ anonsuyla kürsüye davet edildi. Çavuşoğlu, dua yaptırırken şöyle dedi:

"Amin, Bismillahirrahmanirrahim, Yarabbi; ancak, senden yardım istedik, bize yardımını esirgerme yarabbi. Yarabbi; bizlere merhamete ihsanını rahmetini bol gönder yarabbi. Çok bir şey istemiyoruz. Yarabbi; Zam, zam, zam. Biz de zamlardan nasibimizi istiyoruz nasip eyle yarabbi. Herşeye zam yapıpta şu güzide insanların memurları unutanlara bizleri hatırlat yarabbi. Ülke büyümektedir, büyüsün güzeldir biz de büyümeden payımızı istiyoruz nasip eyle yarabbi. Bizleri yalnız bırakma, bizlere güç ve kuvvet ver sabır ihsan eyle Yarabbi. Şu memurları su insanları sen gör Yarabbi, onları kıyamet gününde cehennem azabından koru yarabbi. Nimet veren sensin nimetlerini bizden esirgeme Bizleri namerde muhtaç eyleme yarabbi. Bizlere güç ve kuvvet ver bizleri yalnız bırakma yarabbi. Onların kurmuş oldukları tuzakları başlarına çevir yarabbi. Dualarımızı kabul eyle Onların kurmuş oldukları tuzaklara koru, ana babamızı ve bütün müminleri bağışla.

Çavuşoğlu daha sonra dua edien kalabalıkla birlikte ‘Tekbir’ getirdi.

Eyleme katılanlar, sık sık 'Bebelere süt değil, babalara zam’, '‘Reddet özgürler Türkiye Kamusen de birleş', ‘İşte Kayseri meydanı, işte memurlar. Zam nerde Başbakan ‘Adalet ve Kalkınma Partisi, vatandaşı süründürme partisi’ pankartları açıp, ‘Memur sizinle rezil oluyor’, ‘İşte memur işte sendika’, ‘Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz’ sloganları attı.



DÖ(OE/İD)