Eskişehir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 150 kadar memur bu sabah saat 06.30'da Atatürk Stadyumu önünde toplanarak 3 otobüsle Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Memurların içinde bulunduğu otobüsler çevreyolu Kanlıpınar Şehitliği yanındaki KOBİ Organize Sanayi Bölgesi girişinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Polisler, memurların otobüslerle Ankara'ya gidişlerine izin vermedi.

Yaklaşık 5 saat süreyle bekleyen KESK üyesi memurlar otobüslerden inip halaylar çekti, çeşitli sloganlar attı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı seyahat etme haklarının polisler tarafından engellendiğini öne sürdü. Şanlı şöyle konuştu:

"4+4+4 kademeli eğitimin başta çocuklarımız olmak üzere ülkemize vereceği zararları görerek ayrıca bize toplu sözleşmesiz, grevsiz bir sendika yasası dayatılıyor. Bu yasayı da kabul etmediğimizi TBMM'deki yasa görüşmelerine karşı demokratik tepkilerimizi göstermek ve Ankara'da konfederasyonumuz KESK'in yapacağı açıklamaya katılmak için ülkenin her tarafından olduğu gibi biz de Eskişehir'deki kamu emekçileri olarak yola çıktık. Ama diğer illerde olduğu gibi Eskişehir'de de emniyet güçleri tarafından engellendik."

YÜKSEK HIZLI TREN'LE GİTTİLER

KESK üyesi memurlar daha sonra otobüslere binerek kent merkezine dönüp tren garı önüne geldi. Memurlar, topluca YHT'e bindi. Garda geniş güvenlik önlemi alan polisler, YHT'e binen memurlara herhangi bir müdahalede bulunmadı. Memurların da içinde bulunduğu YHT saat 12.40'ta Eskişehir Garı'ndan Ankara'ya hareket etti.