Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapan memurlar, Sivas'ta da bağlı oldukları sendikalar ile eyleme gitti. Hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam önerisini yeterli bulmadıklarını belirten sendika üyesi memurlar, sabahın erken saatlerinden itibaren şehrin farklı alanlarında toplanıp kent meydanına yürüdü. Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri yürüyüşün ardından kent meydanında bir araya geldi. Burada davul zurna eşliğinde halaylar çeken memurlar adına sendika başkanları ayrı ayrı basın açıklaması yaparak hükümetin önerdiği maaş zammını kabul etmeyeceklerini belirtti.

VUVUZELA ÇALDILAR

Eylemde bazı memurlar vuvuzela çalarken, bazıları da kent meydanında beraberlerinde getirdikleri tencereleri ocak üzerine koyarak taş pişirdi. Hükümet ve AK Parti aleyhinde dövizler taşıyan memurlar, zaman zaman da alanda bulunanlara simit dağıttı.

OKULLAR BOŞ KALDI

Öğretmenlerin iş bırakma eylemine katılması nedeniyle okullarda ders işlenmedi. Derslerin boş geçmesi nedeniyle bazı okullardaki öğrenciler evlerine giderken, bazıları ise günü okul bahçesinde oynayarak geçirdi. Evlerine giden öğrencilerin de parklarda eğlendikleri görüldü.