Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube başkanı Ali İhsan Öztürk, kent merkezindeki Melikgazi ilçesi Gültepe parkında önce leğenle kayabilecekleri bir parkur oluşturdu. Daha sonra elindeki kırmızı bantla güvenlik şeridi çekti. İki öğretmen arkadaşını hakem olarak görevlendirip, göğüslerine 657 ile başlayan üyelerine yarışmacı numarası veren Ali İhsan Öztürk, ’’Hükümet memurlara 2012 yılı için komik bir zam verdi. O nedenle sömestr tatilinde öğretmenlerin bu zamla tatile çıkması söz konusu olamadı. Biz de arkadaşlarımızı biraz olsun eğlendirmek, zammı protesto etmek için leğen board yarışması düzenledik. Evden leğeni kapıp gelen arkadaşlarımızla birlikte Gültepe parkında kaydık. Zaman zaman böyle eylemleri yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İlginç görüntülere sahne olan eylem sırasında şube başkanı Öztürk’ün kendilerini izleyen sivil polis memurlarına, "Polis arkadaşlar, yarışmanın başlaması için hava bir el ateş eder misiniz?" demesi, kahkalara yol açtı.

Gültepe Parkındaki eyleme yaklaşık, sendika üyesi 10 öğretmen katıldı. Gazetecilerin yanı sıra sivil polis memurları da bu eylemi görüntüledi.



OE,VD(OE/AAA)