Günün ilk dakikalarında Eskişehir Garı'nda toplanan KESK, Kamu-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, 'Bu işyerinde grev vardır' yazılı pankart astı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Şükrü Erkoca, grev kararını alırken sürekli "Bizi bu noktaya getirmeyin. Biz alanlara çıkar meydanları dar ederiz" dediklerini anlattı. Erkoca, "Ancak 'Yapamazsınız' , 'Edemezsiniz' düşüncesindeler. Meydanlar memurun bayram meydanı olacak. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

KESK adına ad Birleşik Taşımacılık Sendikası Şube Başkanı Rıdvan Bozan da konuşma yaptı. Rıdvan Bozan, "Hükümet doğalgaza, temel ihtiyaçlara yüzde 20 zam yaparken bize sormuyor. 'Yüzde 3.5 zam size yeter', 'Daha fazlasını verirsek Türkiye Yunanistan'a döner' diyor. Ama aileler içerisindeki Yunanistan'a dönmüş hali görmezden geliyor" diye konuştu.

Eskişehirli memurların sabah saatlerinde Eskişehir Garı önünde toplanarak gün boyu grev etkinlikleri yapacak.

Bu arada Eskişehir Garı'nda geceleyin grev pankartı yaklaşık 10 dakikada önce Mavi Tren İzmir'e hareket etti. Trenlerin bugün çalışmayacağı, ancak Eskişehir-Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin devam etmesinin beklendiği kaydedildi.



EK(EK/İD)