Kamu-Sen ve Memur-Sen'e bağlı sendikalara üye kamu çalışanları tren garında buluştu. İzmir'den gelen Mavi Treni karşılayan çalışanlar 'sefalete teslim olmayacağız', 'rantiyeye değil, emekçiye bütçe', 'demiryolu halkındır, satılamaz', 'zafer direnen emekçinin olacak' diye sloganlar attı. Ortak açıklamayı okuyan Türk Ulaşım-Sen Sendikası İl Temsilcisi Özcan Gökçay, hükümetin 2012 için yüzde 3+3, 2013 yılı içinde yüzde 2+3 teklifiyle 2.5 milyon kamu emekçisi ve 1.8 milyon emeklinin taleplerini ve beklentilerini görmezden geldiğini söyledi. Gökçay, "Sefalet zammına dur demek için 23 Mayıs'ta yani bugün bir gün hizmet üretmiyoruz" dedi.

"ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN"

Hükümetin bir yılda doğalgaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yaptığını anımsatan Gökçay, "Bu da yetmezmiş gibi milletvekiline yüzde 45, bürokrata yüzde 30 zam yapmış, milletin aslını unutmuştu. Sermaye kesimine bir kalemde milyarlarca liralık teşvik paketi hazırlayan AK Parti hükümeti sıra kamu çalışanlarına gelince sadaka gibi maaş zammı önermiştir. Sermayeye bonkör kamu çalışanlarına cimri davranılması kabul edilebilir değildir" dedi.

Türk Ulaşım-Sen Sendikası İl Temsilcisi Özcan Gökçay, sözlerini "Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek bitirdi.

MAVİ TREN'E İZİN VERDİLER

Mavi Tren'in Balıkesir'den Ankara'ya hareket etmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Eylemciler trenin kalkmasını istemedi. Çevik Kuvvet ekipleri de trenin etrafında çember oluşturdu. Treni çalıştırmak için gelen makinist yuhalandı. Gerginliğin tırmanmasını istemeyen BTS ve Türk Ulaşım-Sen yöneticileri devreye girdi. Vatani görevini yapmak için çeşitli illere gidecek olan askerlerin de tren yolcusu olduğunu belirten sendikacılar sorun yaratılmamasını istedi. Tren yolcuları ile birlikte gardan ayrıldı. Eylem olaysız sona erdi. Memurlar sabah yeniden buluşmak üzere dağıldı.