Eyleme katılan Eğitim Bir Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı sendika üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde halay çeken memurlar daha sonra basın açıklaması yaptı.

Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Oktay Sümer yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebinin görmezden gelen Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusudur. Sermayeye gelince kasanın kapısını açan, kamu görevlilerinin haklı taleplerine cari açık gerekçesine sığınan hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur" dedi

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin de açıklamasında, "Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012'nin Türkiyesi'nde bizi kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grev hakkımızı kullanıyoruz. Bugün kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bizimle çarpıyor. Sadece adı toplu sözleşme olan bu sistemin yürümeyeceği zaten başından belliydi. Grev hakkının olmadığı bir toplu pazarlık sistemi olur mu? İşverenin çalışanına hangi konularda talepte bulanabileceğini belirlediği, son kararı kendisinin verdiği bir toplu pazarlık sistemi dünyanın neresinde var?" diye konuştu.