'Memur-Sen Türkiye Buluşması' toplantısı, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Sueno Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların şube başkanları, yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son günlerde kamuoyunda yer alan 'dindar nesil' tartışmasıyla ilgili olarak, Türkiye'de değerler erozyonu yaşandığını söyledi. İnsani değerlerin yeniden inşa edilmesinin ne kadar gerekli olduğunun otobüste, metroda, sınıflarda gençlerin haline bakarak, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine göz gezdirerek görülebileceğini belirten Gündoğdu, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin anne ve babalarıyla ilişkileri, örfümüze, medeniyetimize ve nihayetinde dinimize uygun olmayan bir çizgiye doğru ilerliyor. Kin, korku, öfke, nefret, düşmanlık, hırs, kıskançlık ve şiddet dili başta gençler olmak üzere toplumda gittikçe yaygınlaşıyor" dedi.

İyi insan yetiştirmek için değerler eğitimiyle karakter eğitiminin, eğitim sistemi içinde yer alması gerektiğine değinen Gündoğdu, şöyle dedi:

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin içeriği zenginleştirilmeli, kalitesi artırılmalı, bu derse ilave olarak da isteğe bağlı din eğitimi dersine eğitim müfredatı kapsamında yer vermeliyiz. Dindar gençlerin ve özellikle de başörtülü kızlarımızın ve kadın çalışanların önüne konulan engellere ses çıkarmayanlar, dindar nesil yetiştirme iradesi seslendirildiğinden bu yana maşallah kesintisiz ses çıkarıyorlar. Biz çıkan sesleri değil, söylenen sözü önemsiyoruz."

Memur-Sen'in hedeflerini de açıklayan Gündoğdu, "Çocuklarımız için din eğitimi hedefimiz sözde kalmayacak, mücadelemiz çocuklarımız dinlerini öğrenme ve dini eğitim hakkına sahip olana kadar sürecek" diye konuştu.

KADINLAR MECLİS'E BAŞÖRTÜSÜYLE GİRENE KADAR

Türkiye'nin demokratikleştirilmesi için çalışmalarının süreceğinin altını çizen Gündoğdu şöyle devam etti:

"Yasaklar bitene kadar mücadelemiz sürecek. Yeni anayasa çalışmalarımız yarım kalmayacak, milletin anayasası yapılana kadar mücadelemiz ve katkımız sürecek. Kamu görevlilerinin sendikal hakları yarım kalmayacak, grev ve siyaset hakkını elde edene kadar mücadelemiz ve kararlığımız sürecek. Toplu sözleşme düzeni yarım kalmayacak, masayı anlamlı hale getirecek toplu sözleşme yasası çıkana kadar mücadelemiz sürecek. Bu mücadele burada da bitmeyecek, mücadelemiz kamu görevlileri, milletimiz, insanlık temel hak ve özgürlüklerine tam olarak ulaşıncaya kadar sürecek. Adalet beklentimiz yarım kalmayacak, tarafsız ve adil yargı sistemi oluşturuluncaya kadar sürecek. Kadınlar için eşitlik talebimiz lafta kalmayacak, mücadele kadınlar başörtüsüyle Meclis'e girene kadar, kamu hizmeti sunana kadar sürecek. Mücadelemiz bu ülke demokratikleşene kadar, insanımız özgürleşene kadar, devlet sivilleşene kadar sürecek."

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Ahmet Gündoğdu, yeni anayasada devletin milletin efendisi olarak değil, hizmetçisi olarak dizayn edilmesi gerektiğini belirterek, mevcut problemlerin kaynağını, baskı ve dayatmaların özünü oluşturan resmi ideolojiye yeni anayasada yer verilmemesini istediklerini kaydetti. "Ceberrut devlet değil, hâdim (hizmet eden) ve hakem devlet istiyoruz" diyen Gündoğdu, "Laikliğin inançların yaşam teminatı olacak şekilde tanımlanmasını bekliyoruz. Yoksa bu memleketin enerjisini 200 yıl daha laiklik tartışmalarıyla boşa harcamış oluruz. İnsanı, insani değerleri ve insan onurunu esas alan bir anayasa yapmayı birlikte başaracağız. Darbe Anayasası ile yönetiliyor olmanın utancından birlikte kurtulacağız" diye konuştu.



KA(HA/AAA)