Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nde sendika başkanları ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son günlerdeki eğitim sistemi ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Gündoğdu, çocukların özgürce kendi geleceklerine kendilerinin karar verdiği, seçmeli dersler havuzuyla hayata hazırlandığı, temel beceri eğitimleri ile de kendi alanlarının fıtratlarının, kabiliyetlerinin keşfettiği bir eğitim sistemi olması gerektiğini kaydetti. Bilimsel, pedagojik bir eğitime geçişi önemsediklerini belirten Gündoğdu, şöyle dedi:

"Şu an iktidarın bu süreci pedagojik ve bilimsel tabana yeterince çekemeyip usul ve üslup tartışmalarıyla zaman kaybettiğini ve bu projeye hak etmediği eleştiriler gelmesine sebep olduğunu düşünüyorum. Çünkü 28 Şubat süreci ile yüzleşmeliyiz. Birileri buna ‘rövanş peşinde misiniz’ diyor. Rövanş peşinde değiliz. Ağaç devrildiği yerden kalksın, milletin geleceğine Milli Güvenlik Kurulu kararları değil. Milli Eğitim Şura kararları yol versin diyoruz. Bilim, eğitim, çağdaşlık yön versin diyoruz. Ama dün bu kirli senaryoların ikna odalarını kuran, kirliliklere ortak olanlar hala yavuz hırsız misali boy gösterecek ve milletle kavga etmeye devam edecekse adına rövanş diyorlarsa rövanş olsun, haddini bildirme diyorlarsa haddini bildirme olsun. Çünkü demokrasi, demokrasiyi hazmedemeyenlere had bildirme sanatının da adıdır. 12 Eylül Referandumu da bir manada millete dönüş, milletin iradesine dönüş, demokrasiyi yeniden yeşertmeye dönüş olduğuna göre demokrasiyi hazmedemeyenlere haddini bildirmekte demokratik bir mücadelenin, tavrın gereğidir."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Toplu, 1 Ocak’tan bu yana henüz zamlı maaşları alamadıklarını söyledi. Hükümetin, bürokrasinin razı olmalarını istediği tabloya razı olmadıklarını vurgulayan Gündoğdu, "Söke söke aldığımız, referandum paketinde yer almazsa bir daha masaya oturmayacağız diye tavır koyarak bedelini ödediğimiz bir hakkın ikincil mevzuatının da kamu çalışanlarının haklarını koruyacak, geliştirecek bir statüde çıkmasını istiyoruz" diye devam etti.



SÇ(FK/İD)