Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şebnem Altun, o gece görevli olan memurun, hasta ile hekimi buluşturmadığını doğruladı. Altun, bu memur hakkında soruşturma başlatıldığını açıklarken, Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Coşkun, "Melike'nin ölümüne hepimiz çok üzüldük. Ölüm nedeni otopsi raporundan sonra belirlenecek. Ancak hekim açısından bir ihmalin söz konusu olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Çarşamba günü yaşamını yitiren kızlarını dün toprağa veren Sakin ailesi, evlat acısıyla yanıyor. Bugün öğle saatlerinde kızının Minareli Çavuş Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden baba Tahir Sakin şunları söyledi:

"Diş ağrısıyla kıvranan kızımı pazar gecesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne getirdim. TC Kimlik numarası olmadığı için kızımı diş hekimine göstermediler. 'Parasını ödeyeyim' dedim. Bu kez bana, 'Kasa kapalı' yanıtını verdiler. Bu nasıl anlayış anlamadım. Yavrumun ölümünden sorumlu tuttuğum sağlık merkezi ve hastanelerden şikayetçiyim. Bu işin peşini bırakmayacağız."

Kızının hiç bir rahatsızlığının bulunmadığını da belirten Tahir Sakin, kızının ölümüyle sonuçlanan gelişmelerin diş ağrısıyla başladığını sözlerine ekledi.

'MÜRACAAT MEMURU HEKİMLE GÖRÜŞTÜRMEMİŞ'

Melike Sakin'in ölümünün ardından konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma derinleştirirken, genç kızın TC kimlik numarası olmadığı için bakılmadığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şebnem Altun, açıklamalarda bulundu. Melike'nin ölümüne çok üzüldüğü belirten Altun şunları anlattı:

"Melike'nin ölümü bizi derinden yaraladı. Ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Kızımız geldiği gece bizim hastanemizde tedavi olsaydı, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan medical tedavinin aynısını kendisine uygulayacaktık. O gecenin güvenlik kameralarını inceledim. Hasta merkezimize saat 23.30 sıralarında gelmiş. Acil Servis'in müracaat bölümünde görevli bir memur, Melike'nin TC numarasını sormuş. Olmadığını öğrenince memur, 'Eğer Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TC numaranız varsa, oraya gidin' diyerek kendine göre yönlendirme yapmış. Yani o memur, Melike'yi hekimle görüştürmemiş. Bizim her gece 3 diş hekimimiz sabaha kadar nöbetçi olarak görev yapıyor. Melike'nin geldiği gecede TC kimlik numarası olmayan 15 hastayı tutanak imzalatarak tedavi etmişiz. Gerekli soruşturmayı başlattık ve gereğini yapacağız."

'DİŞ APSESİ TANISI KONULDU VE TEDAVİSİ YAPILDI'

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise, pazar gecesi Melike'ye nöbetçi doktorlar tarafından bakıldığı ve diş apsesi tanısıyla tedavisinin gerçekleştiğini belirtti. Yetkililer, "Hastaya diş apsesi nedeniyle önce ağrı kesici yapıldı, daha sonra antibiyotik verildi. Biz gerekeni yaptık. Melike'nin kesin ölüm nedeni ancak otopsinin ardından hazırlanacak raporunda belli olacak" dedi.

DİŞ HEKİMLERİ ODASI: HEKİM İHMALİ YOK

Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Coşkun ise, 16 yaşındaki genç kızın ölümüne çok üzüldüklerini ancak, diş hekiminin tedavide bir ihmalinin olmadığını söyledi. Coşkun şöyle devam etti:

"Ağrı kesici ya da antibiyotik bir kişide alerjik reaksiyonlar gösterirse, bu hemen gerçekleşir. Öğrendiğime göre Melike'de böyle bir durum söz konusu değil. İki gün sonra karın ağrısıyla hastaneye giderken yaşamını yitirmesi ile ilgili otopsi raporundan çıkacak sonuç önemli. Ancak diş hekimi ya da adı geçen hastanelerin bir ihmali olduğunu asla düşünmüyorum."

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, olayın çok karmaşık olması nedeniyle çok yönlü bir soruşturma başlattıklarını söyleyerek, "Çok üzücü bir olay. Eğer hekim ya da hastane açısından ihmal varsa, gereken neyse o kesinlikle yapılacaktır" dedi.



IA(FK/COŞ)