Siverek İlçesi'ne bağlı Kayalar Köyü'nde yaşayan 12 yaşındaki Melek ile 10 yaşındaki amcasının kızı Merve Özgulan, köyde okulları olmadığı için her gün servis minibüsü ile Siverek'teki Selimpınar İlköğretim Okulu'na gidiyordu. Amca kızları, geçen salı günü de okullarına gitmek için servis minibüsü ile yola çıktı. Ancak, öğrencileri taşıyan minibüs Siverek'e giderken kara saplandı ve Kaymakamlıktan yardım istendi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler iş makineleriyle yolu açtı, halat yardımıyla minibüsü saplandığı yerden kurtardı. Tüm bunlar yaşanırken ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi olan Melek ve Merve Özgulan dışarıda kar üstünde terlik ve montsuz olarak bekledi.

Kuzenlerin üşüyerek beklerken çekilen fotoğraflarının gazetelerde yayımlanmasının ardından, Melek ve Merve Özgulan'a yardım yağdı. Dün yine terlikle okula giden amca kızlarına telefonla ulaşan vatandaşlar yardım sözü verdi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatı üzerine de Siverek Kaymakamlığı, Melek ve Merve'ye kaban ve bot aldı, ailelerine de kışlık giysi ve gıda yardımı yaptı.

YENİ KABAN VE BOTLARIYLA OKULA GELDİLER

Tüm Türkiye'nin dikkatini çeken amca çocukları Melek ve Merve Özgulan, bugün okullarına Kaymakamlık tarafından hediye edilen kaban ve botlarını giyerek geldi. Servis minibüsü ile okullarına gelen Melek ve Merve Özgulan, terliklerini çıkararak giydikleri botları ve üşümelerini engelleyen kabanları ile mutlu olduklarını belirterek, "Kaymakamlık bizlere bot ve kaban aldı. Bugün giydik ve okula geldik. Yolda hiç üşümedik. Eskiden ayakkabımız olmadığı için terlik okula gelirken utanıyordukb. Bugün ise ayakkabılarımız ve montlarımızla okulumuza gülerek giriyoruz. Çok mutluyuz" dedi.



MS(HK/AAA)