200’den fazla yüzücünün katıldığı yarış, Yunanistan ile Türkiye arasındaki en kısa mesafe olan Meis Adası ile Kaş arasında gerçekleşti. 7100 metrelik parkuru 1.45.59’luk derecesiyle tamamlayan Aliağasporlu Bahadır Tama, hem kendi kategorisinde hem de genel klasmanda ilk sırayı elde etti. 1000’den fazla yüzücünün müracaat ettiği ancak mesafenin uzun olması nedeniyle sınırlı sayıda katılıma izin verilen yarışta Yunanlı sporcular da kulaç atarken, Bahadır Tama’nın babası 57 yaşındaki Ayhan Tama da kendi yaş grubunda 5’inci, genel klasmanda da 46'ncı oldu.

Bahadır Tama, 2 ülke arasında dostluğun gelişmesini amaçlaşyan bir organizasyona katılmaktan ve dereceye girmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Gerçekten zor bir yarıştı. Birbirine çok yakın ve iki dost halk, kulaçlarını dostluk için attı. Yarışın Türk- Yunan dostluğuna önemli katkı verdiğini düşünüyorum" dedi.

Son olarak Yalova Triatlonu’nda ikinci olduğunu hatırlatan Bahadır Tama, 6-7 Temmuz tarihlerinde Hollanda’da yapılacak 'Holten ITU Triatlon Premium Avrupa Kupası’nda' ülkemizi temsil edeceğini de sözlerine ekledi.



SS