Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nden saat 19.00'da tahliye edilen Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 200 araçlık konvoyla Bodrum'a geldi. Kocadon'u burada 15 bin kişi çiçekler, bayraklar ve meşalelerle karşıladı.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Cevat Şakir Caddesi'nde belediyenin zabıta kamyoneti üzerinde şehir merkezine giren Kocadon, bu mesafeyi yaklaşık 45 dakikada güçlükle kat edebildi. Bodrum belediye meydanına asılan dev Kocadon fotoğraflı 'Hoşgeldin efelerin efesi, seni çok özledik' yazılı pankart ile Zülfü Livaneli'nin 'Ey Özgürlük' isimli şarkısı dikkat çekti.

Bodrum Belediye Başkanvekili CHP'li Dursun Göktepe'nin 'memleketine hoşgeldin Kocadon' sözleri ile mikrofonu alan ve alandakilere seslenen Kocadon şunları söyledi:

"Yüz gün sonra siz Bodrumlularla tekrar birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu sevgiye bu tutsaklık feda olsun. Sizleri, Bodrumluları ve ailemi üzecek hiçbir şey yapmadım. Üç buçuk yıl neredeyse 24 saat ben ve arkadaşlarım alnımızın teriyle çalışarak Bodrum'u bu günlere getirdik. İçişleri Bakanlığı beni görevden aldı. Bu sevgiye bu halkıma 5 koltuk feda olsun. Bana koltukların değil, gönüllerin başkanı olmak yeter. Bu nedenle 100 günlük mapusluk sizlere helal ediyorum. Bodrum'a hizmet etmeye devam edeceğim. Bu günlerde şehitlerimiz var acımız büyük bu nedenle davul zurna çalmayalım, eğlenmeyelim, bu kutlamayı başka bir zamana bırakalım."

Bu arada tahliye edilişi sırasında elinde basket topu ve tenis raketi bulunan Kocadon'un cezaevinde spor yaptığı ve mahkum arkadaşlarının hatıra için basketbol topunu imzaladıkları öğrenildi.

 Yaşar ANTER / BODRUM



YA (KÖ/RT)