Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Muğla Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda dün başlanan duruşmaya bugün de devam edildi. Duruşmada Mehmet Kocadon’un yanı sıra tutuklu diğer sanıklar M.F.Ö., H.A., N.D. Y.A., V.K., O.B., S.G. ve O.Ç.'nin yanı sıra tutuksuz yargılanan 69 kişi hazır bulundu. Duruşmayı Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, kızı İpek Kocadon, annesi Fatma Kocadon da izledi.

Duruşmada ifade veren tutuklu sanık bodrum belediye meclis üyesi M.F.Ö., “Başkan Mehmet Kocadon örgüt lideri değil. Bodrum'daki son iki sorgumda, benden Mehmet Kocadon’un ismini vermemi istediler. 'Sen bu işleri tek başına yapıp, örgütü tek başına kuramazsın' dediler. Çok büyük baskı altındaydım. Ofisimde yaptıkları aramada Bodrum Belediyesi’yle ilgili hiçbir evrak bulamadılar. ’Senin evinde tabanca var’ dediler. Ama ben silah kullanmam. Ayrıca Mehmet Kocadon'dan talimat aldığıma dair daha önce verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamaları da reddediyorum” dedi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savcı, Mehmet Kocadon'la birlikte diğer tutuklu sanıklar Y.A., V.K., O.B., S.G. ve O.Ç.'nin de tahliyesi isterken, M.F.Ö, H.A, ve N.D.’nin ise tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcının tutukluluk halinin devamını istediği N.D. bayıldı. N.D. mahkeme heyetinin kararıyla, Muğla Devlet Hastanesi’nden çağrılan ambulansta müdahale edildikten sonra duruşma salonuna alındı. Mahkeme savcının bu talebine uyarak Mehmet Kocadon’la Y.A, V.K, O.B, S.G. ve O.Ç.'nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca savcının tutukluluğunun devamını istediği H.A. ve N.D’yi de tahliye etti.

Kararın açıklanmasının ardından duruşmanın yapıldığı Sanayi ve Ticaret Odası önünde bekleyen yaklaşık 800 kişi sevinç yumağı oldu. Kocadon'un eşi Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon sevinç gözyaşlarına boğuldu. Hülya Kocadon “Günlerdir bugünü bekledik. Eşim Bodrum'a hizmet etmenin dışında bir şey yapmadı. Çok mutluyuz” dedi. Kocadon'u bekleyenler sık sık 'En Büyük Başkan Bizim Başkan', 'Bodrum Seni Seviyor' sloganları attı. Kocadon ve diğer tutuklu sanıklar tahliye işlemlerinin yapılması için Muğla Cezaevi'ne götürüldü.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kocadon'un avukatlarından İhsan Kaya “Bu sonucu bekliyorduk. Çünkü Kocadon'un hakkındaki iddiaların hemen hepsi, belgesiz kanıtsız ve aslı astarı olmayan iddialardı. Bunlara tek tek yanıt verdik. Ayrıca bugün dinlenen mağdur oldukları iddia edilenlerden hiç biri ne Kocadon'u ne de diğer tutukluları suçladı. Adalet yerini buldu” dedi.



YA(İÖ/ESM)