Hattat Holding'e ait Hema Endüstri A.Ş., Amasra'da açtığı kuyularda kömür üretimi için hazırlık çalışması yaparken, termik santral kurmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Zonguldak'ta GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı makamında ziyaret ederek, termik santralin kurulması için destek istedi.

AMASRA TERMİK SANTRALİ 38 YILDIR GÜNDEMDE

Amasra'da 38 yıldır termik santral kurulması konusunun gündemde olduğunu belirten Hattat, şöyle dedi:

"Ecevit hükümetleri zamanında, kualisyon hükümetleri zamanında bu imzalanmış ve Resmi Gazetelere intikal etmiş bir konu. Hep beraber bu termik santrale güç vermemiz lazım. Termik santral kurulmazsa, orada kömürü stok edecek yer yok, taşıyacak yol yok. Orada kömürün elektriğe çevirilmesi gerekiyor. Beklentimiz, çalışmamız hep bu. Amasra termik santrali 38 yıldır gündemde. Ama 38 yıldır kurulmamış. Kısmet olursa sizlerin de destekleriyle, hepimizin gayretleriyle bu santrali kurmamız lazım. Bu kömür ancak öyle tüketilir."

Mehmet Hattat, termik santralin kurulmasıyla yöre halkının bundan ekmek yiyeceğini, refah seviyesinin, kültürünün artacağını da sözlerine ekledi.

YERLİ ENERJİDE HÜKÜMETİN POLİTİKALARI ÖNEMLİ

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise Türkiye'nin yerli enerji kaynaklarına dönmek zorunda olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ülkmizin enerjide dışa bağımlı halden kurtulması açısından yerli kömür kaynaklarının, enerji kaynaklarının üretime dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuda hem devletin, hem de özel müteşebbisin girişimlerine sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Yerli enerji kaynakları açısından hükümetin politikları önemli. Biz yerli enerji kaynaklanının kullanımı konusunda yapılacak girişimlerin hem madencilik sanayisi, hem de enerjide dışa bağımlılığın azalması açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki girişimlerin de her zaman desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz."



EE(EE/AK)