Basın İlan Kurumu tatil köyünde gerçekleştirilen eğitim seminerine Genel Müdür Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, 81 İlin Valilik Basın Halkla İlişkiler Şube müdürleri katıldı. Seminerin açılışı öncesinde Sakarya'da görevi başında öldürülen Basın İlan Kurumu Genel Müdürlük Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü'nde Şef olarak görev yapan Devrim Ersen Özergin için saygı duruşunda bulunuldu. 

İLK KEZ ŞEHİT VERDİK 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yaptığı konuşmada ilk kez görev şehidi verdiklerini ve ilk kez görevlilerinin böyle bir saldırıda yaralandığını söyledi. Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu semineri çok üzgün olduğumuz bir dönemde yapıyoruz. Basın İlan Kurumu tarihinde ilk kez görev başında şehit verdik. İlk defa ağır yaralımız var. Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, bugün bir kez daha ameliyata alınıyor. Mustafa Söke de en kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır. Menfur bir saldırı. Bir daha olmamasını temenni ediyoruz. Gazetecilik uğruna, mesleği ugruna bugüne kadar canını kaybeden değerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şairlerimiz, gazetecilerimiz yıllarca sıkıntı yaşamışlardır. Mesleğini icra ederken de zaman zaman hapse, zaman zaman başka türlü yaptırımlara maruz kalmış. Bazen sesini çıkaramamış bazen de sesini gür bir şekilde çıkarmıştır. İnsanlar özgürlükleri uğruna sıkıntı çekmekten yıllardır usanmamışlardır. Biz Basın İlan Kurumu olarak güçlü bir kuruluşuz. Gücümüzü kanunla kurulmuş olarak devletten alıyoruz."

ŞANTAJ HABERCİLİĞİ BİTMİŞTİR

Yapılan yanlışlar karşısında Basın İlan Kurumu olarak kayıtsız kalmayacaklarını anlatan Atalay, şunları söyledi:

"Şantaj haberciliği bitmiştir. Manşet haberlerden, birilerini korkutarak basın ilan kurumumdan ilan alacağını düşünenler aldanıyorlar. Belediyelere, kurumlara tehdit ve şantajla fatura gönderip reklam alıyorlarsa kusura bakmasınlar biz Basın İlan Kurumu olarak bunlara kayıtsız kalamayız. Kontrol kurulu üyelerimiz en ücra yerlere kadar gidecek. Genel Müdür olarak riskli denetim olan yerlere ben de katılacağım. Biz her zaman Anadolu'da arkadaşlarımzın yanında olacağız. Şube olmayan yerlerin de yanında olacağız. Mutkala sıkıntıları yaşacaksınız. Sizlerle beraber olacağız. Gümbür gümbür habercilik yapılan bir ülke olabilmenin yolu güçlü basından geçiyor. Basın özgür olması lazım. Basın İlan Kurumu ve beraber çalıştığı ekibinin hep özgürlüklerden yana olması lazım. Adam gibi gazetecilik yapanlarla yapılmayanların ayırt edilmesi için birebir çalışıyoruz."  



EA(MB/AK)