Burdur'da, 2006 yılında açılan MAKÜ'nün kuruluşunun 6'ncı yıldönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Yıldönümü kutlamalarının 5'inci Proje Şenliği'nin açılışıyla birleştirmesi üzerine, ortaya renkli görüntüler çıktı. Köprübaşı Mevkii'nde başlayan yürüyüş, MAKÜ Meslek Yüksekokulu’nda son buldu. Yaklaşık 1500 öğrenci, hazırladıkları kostüm ve materyallerle karnaval havasında yürüdü. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte öğrenciler izleyicilere ceviz ezmesi dağıttı. Nuh'un Gemisi, dev inek, kombi, el arabası, otomobil ve keçi gibi değişik figürlerden yararlanan öğrenciler, kendi bölümlerini anlatan slogan atarak caddede ilerledi.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde devam eden kutlamada, keçi yakalama, yoğurt yeme, kütük kesme ve duvar örme yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yürüyüşte bölümünü en iyi tanıtan MAKÜ Veteriner Fakültesi'ne ödülünü Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı verdi.

Yürüyüşün geleneksel hale getirileceğini belirten Rektör Prof.Dr. Saatcı, "Öğrencilerimiz hazırladıkları kıyafet ve materyallerle bölümlerini tanıttı. Yürüyüşe 22 bölümden öğrenci katıldı ve herşeyi kendileri hazırladı. Çok güzel bir etkinlikti. Şimdiden gelecek yıl yapılacak organizasyonu merak ediyorum. Tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.