Mehmet Akif Ersoy'un torunu Ferda Argon, Ataşehir’de kız kardeşi Selma Argon ile yaşadığı evde dün hayatını kaybetti. 85 yaşında, yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybede Ferda Argon’un cenaze namazı bugün öğlen namazının ardından Fatih Camisi’nde kılındı. Cenaze namazının ardından Ferda Argon dedesi Mehmet Akif Ersoy ve annesi Suat Argon’un mezarının bulunduğu Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.


CENAZEYE TOPBAŞ DA KATILDI


Cenaze namazına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Argon’un tabutunu ilk omuzlayan Kadir Topbaş, tabutu cenaze aracına kadar omuzundan indirmedi.


ABLAM SON GÜNLERİNDE ÇOK NEŞELİYDİ


Mehmet Akif Ersoy’un küçük torunu Selma Argon cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Argon, Son dönemlerinde ablanızın sağlık durumu nasıldı sorusu üzerine, “Ablam, son günlerde çok neşeliydi, yani belirgin bir hastalığı yoktu. Aileden gelen bir ufak astım ve tansiyonu vardı. Yaşlılık diyorum, yani Allah’ın taktiri vadesi o kadarmış" dedi. Bir basın mensubunun dedesiyle arası nasıldı sorusu üzerine, “Ablam, dedemi çok küçükken bebekken görmüş. Bir de hastalandığında, Mısır apartmanında annemle ziyaretine gitmiş. Onun dışında çok küçükmüş zaten" diye konuştu.


AKİF'İN TORUNU ERDOĞAN VE TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ


Selma Argon, ablasının hayatını kaybetmesinin ardından destek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Argo “Ben bu arada bir şeyde söylemek istiyorum. Bütün bu güzelliklerimizi hayırlayan sayın Başbakanımıza, teşekkür borçluyum, minnet duyuyorum sayın Kadir Topbaş Bey efendiye, Bu gün burada onlar sayesinde elim ayağıma dolaşmadan ayakta durabiliyorum. Çünkü kucakladılar, sevgileri ile koca yürekleri ile hem başbakan olsun, hem başkan olsun nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum" dedi


TOPBAŞ “MİLLİ ŞAİRİMİZİN EMANETİ"


Mehmet Akif Ersoy’un küçük torunu Selma Argon, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a cenazeye katıldığı için de teşekkür etti. Kadir Topbaş, Kendisine teşekkür edilmesine karşılık “ Bu bizim görevimiz" cevabını verdi. Topbaş, “Mehmet Akif Ersoy milli şairimiz, İstiklal Marşı şairimizin, bize bir emaneti olarak değerlendiriyoruz. Tabi ki hayatın gerçekleri, yaşayış ve ölüm var. Bu ülkede güzel iz bırakmış asla unutulmayacak, güzel bir insanın emaneti bu gün Hakk’ın huzuruna tevdi edildi. Rabbim rahmetiyle merhametiyle muamele eylesin" dedi.


(BB) (FOTOĞRALI)