Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi'ndeki galaya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti'li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, çok sayıda protokol üyesi ve binlerce Denizlili katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, festival ile Denizli'nin dünyaya tanıtıldığını dile getirdi. Zolan, "Denizli'deki tüm festivaller bizim için önemlidir, ancak Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali ise ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü bu festivalle çocuklarlımıza, gençlerimize ata sporlarımızı öğretip onların nesiller boyu bilinmesine vesile oluyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, hem ata sporlarını öğreniyor hem de spora olan ilgileri artıyor" dedi.

RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

4 gün boyunca festivale katılanlar, kortej yürüyüşüyle cirit alanından geçti. Süvarilerin, cirit takımının, sumocuların ve diğer grupların geçişi büyük coşku yarattı. Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Grubu da Denizli yöresine ait çeşitli halk oyunlarını sundu. Semazenlerin gösterileri ise büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 3 saat süren programda atlarla birçok gösteri düzenlendi. Her ülke atlılarının geçmişte yaşadıkları savaş tekniklerini savaş kıyafetleriyle sunmaları ise nefesleri kesti. Süvariler ise en büyük ilgiyi alarak alkışları topladı.

SULUMOCULARI GÖZLERİNE KESTİRDİLER

Bu arada sumocuların gösteri amaçlı çocuklarla güreş tutması ilginç görüntülere sahne oldu. Sumocuları gözüne kestiren minikler onları yıkmak için büyük çaba harcadı. Denizli'deki gösterileri büyük ilgi gören sumo güreşçileri, kendilerini yıkmak için çaba harcayan miniklerin çabalarına gülücüklerle karşılık verdi.



FI(AÖ/SS)