Damat İbrahim Paşa Külliyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Levent Ünal, caminin dış aydınlatma elektriklerinin iki gün önce elektrik abonelikleri olmadığı gerekçesiyle MEDAŞ ekipleri tarafından kesildiğini söyledi. Caminin iç aydınlatmasının devlet tarafından ödendiğini, dış aydınlatma için ise caminin karşılaması şartıyla yeni abonelik istendiğini kaydeden Ünal, şöyle dedi:

"Kurşunlu; kentin en büyük ve eski camisi. Nevşehirli olan Osmanlı sadrazamlarından Damat İbrahim Paşa tarafından 1727 yılında yaptırıldı. Teravih namazlarında cami avlusu da dolup taşıyordu. Son iki gündür cemaat karanlığı görünce dönüyor. Elektriklerin MEDAŞ tarafından kesildiğini bilmiyor, arıza olduğunu zannediyorlar. Çünkü şimdiye kadar ne avlu için abonelik istendi ne de elektriği kesildi. Nevşehir’in merkezinde bulunan camimizdeki sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz. Önümüzde Kadir Gecesi gibi çok önemli bir gece var. Cami avlusu tıklım, tıklım dolar. Çözüm olmazsa O zaman ne yapacağız bilemiyoruz.".

Durumu milletvekillerine ilettiklerini, MEDAŞ’a gittiklerini ancak tüm girişimlerine rağmen elektriklerinin açılmadığını ifade eden Ünal şöyle devam etti:

"Yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Bu konuda yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Cami cemaati bu durumdan etkilendi. Şimdiye kadar niye böyle bir şey istenmedi, bilmiyoruz. Özelleştirme yapınca sorun çözülmüyor. 'Abone olacaksınız ve parasını cami tarafından ödeyeceksiniz' deniyor. Zaten gelirimiz kısıtlı, nasıl ödeyeceğiz."

Camiye teravih namazı için gelenler de elektriklerin bir an önce verilmesini istedi. MEDAŞ yetkilileri ise, caminin dış aydınlatmasının, bahçe aydınlatma yönetmeliğine aykırı olduğu için kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. 



AK(OE/İD)