CHP’nin 34 yıl aradan sonra Sakarya’dan çıkardığı milletvekili olan Engin Özkoç, Adapazarı’nda partisinin il başkanlığında Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve İl Başkanı Yaşar Erdem ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Özkoç, AK Parti’nin 4 grup Başkanvekili tarafından hiçbir altyapısı hazırlanmadan adeta oldu bittiye getirmek istediklerini öne sürdüğü 4+4+4 kesintili eğitimin mevcut haliyle bu ülkenin geleceğini karartacağını öne sürdü. Özkoç, "Başbakan geçen gün Mardin’den bana seslenmiş" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Başbakan sadece kendi sesini duymaya alışmış. Çünkü onun partisinden kimsenin sesi çıkmıyor. Orduyu susturdu, savcıları susturdu, eğitimcileri susturdu, gazetecileri susturdu, köşe yazarlarını işlerinden attırdı. Şimdi de CHP’yi susturmaya çalışıyor. CHP asla susmayacak. Biz onun alışık olduğu emir kullarından değiliz. Biz ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için canımızı vermeye hazırız. Tek hesabımız Allah’adır. Korkması gereken biz değiliz sensin."

Başbakan Erdoğan'a yüklenmeye devam eden Özkoç, sözlerine şöyle devam etti:

"Yahu senin ismin stada verildi. Caddeye verildi, sokağa verildi. Heryerde kendini görmek istiyorsan Saddam’a bak, Kaddafi’ye bak. Bir zamanlar 'Bunlar bizim en iyi dostlarımız’ diyen ABD’nin ve yandaş ülkelerin nasıl bu liderleri devirdiğine bak. Birgün sonunu görmek istiyorsan Ortadoğu’ya bak. Biz senin ve ülkemizin geleceği için uğraşıyoruz. Bunlar adama Kelime-i Şehadet bile getirmesine fırsat vermeden altındaki iskemleye tekme atarlar. Hatta tekme atanı da en yakınından seçerler. Onun için bunlara güvenme."

"Biz AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız" diyen Özkoç, "Hepimiz bu ülkenin birliği ve beraberliği için cephelerde savaştık, O AKP’li Bu CHP’li diye kimse birbirine sırtını dönmedi. Hepimiz birbirimize can verdik. Sen bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorsun. Bizi karşı karşıya getiriyorsun. Türkiye Cumhuriyeti sen istesen de istemesen de birdir ve hep bir olarak da kalacaktır" diye sözlerini tamamladı.



ZT(MB/SS)