CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Meclis’teki anma töreni programı için Meclis Başkanlığından tüm siyasi parti gruplarına davet yapıldı. Daha sonra Meclis Genel Sekreterliğinden gruplar aranarak, Cumhurbaşkanlığının talebi doğrultusunda törene katılacakların öncesinde Covid-19 testi yaptırmasının istendiği iletildi.

Bu talebe bazı siyasi parti temsilcileri tepki göstererek katılmayacağını bildirdi.

TÖRENE KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törene katılmayacağını açıkladı. Grup Toplantısı’na girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Covid-19″ testi istenmesi nedeniyle mi katılmıyorsunuz” sorusuna “Hayır” yanıtı verirken, katılmama gerekçesini, “Meclis’te daha önce özel oturum yapılıyordu. Partiler konuşuyordu. Bunun olmaması için şimdi oturum yapmıyorlar. Bu doğru değil” dedi.

CHP: TÖRENE KATILMAYACAĞIZ

CHP grubu adına yapılan açıklama şöyle:
“15 Temmuz alçak darbe kalkışmasının 4’üncü yılında 251 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Böylesi bir günde 15 Temmuz Gazilerimiz’in davet edilmediği ve milletvekillerine Covid-19 testinin zorunlu kılındığı bir töreni, CHP Grubu olarak içimize sindirmemiz mümkün değildir. Tören daha önce olduğu gibi TBMM Genel Kurulu’nda özel gündemle yapılmalı ve muhalefete söz hakkı verilmeliydi.

Ancak; şehit ve gazilerimiz için toplanan paranın ne olduğunun sorulmasından korkan saray düzeni, milletin tüm temsilcilerini kapsayan bir töreni yok etmiştir. Buna bizim katılmamız mümkün değildir.

Bugün, Cumhurbaşkanı ile sınırlanan tören anlayışı şehitlerimizin ruhunu, aziz hatırasını zedeler. Ayrıca gazilerimize karşı kabul edilemez bir tutumdur. Gazileri dışlayan bir töreni iki bin yüz doksan altı gazimize karşı hakaret sayıyoruz.”