Türk Eczacıları Birliği (TEB)’nin hazırladığı ve hem AK Parti, hem de CHP milletvekillerinin destek verdiği düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Özçavuşoğlu, sağlık komisyonunda görüşüldükten sonra yasalaşmasını bekledikleri düzenlemelerle birlikte yeni eczane açılması için nüfus kriteri getirileceğini kaydetti. Türkiye’de eczanelerin dengesiz bir dağılımın olduğunu ifade eden Özçavuşoğlu, ''Türkiye Avrupan’ın en fazla eczanesi olan ülkesi. Fransa’da 20 bin, Almanya’da 22 bin eczane varken bu rakam Türkiye’de 24 bin 300 civarında. Büyük bir dengesizlik var. Ama 3 bin 500 kişiye bir eczane uygulaması ile bu dengesizlik ortadan kaldırılacak. Örneğin Muğla ilinde bin 100 kişiye bir eczane düşerken, Yüksekova’da 10 bin kişiye bir eczane düşüyor. Ne yazık ki Türkiye’de eczacı eksikliğine rağmen eczane enflasyonu var” dedi.

Ezacılar Kanunu’nda yapılacak değişikliğin eczacı milletvekillerini de rahatlatacağını ifade eden Özçavuşoğlu, milletvekili eczacıların bundan böyle mesul müdür görevlendirebileceklerini kaydetti.

12 ECZACI MİLLETVEKİLİ VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 12 eczacı milletvekilinin yer aldığını belirten Özçavuşoğlu,' 'Eczanesinden ayrılan bir eczacı bu ayrılış müddeti 15 günü geçtiğinde eczanesinin kapatılması tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu konuda en çok Milletvekilleri, akademisyenler , askeri hizmet verenler ve bunun yanı sıra Türk Eczacılar Birliği’nin 4 divan heyeti üyesi gibi görevlerde bulunan kişileri yakından ilgilendiriyor. Çünkü Meclis Sağlık Komisyonu’nda Perşembe günü görüşülecek kanun tasarısı ile bu soruna da el atılmış olacak. Ve böylece meclisteki milletvekilleri de rahat bir nefes alacak. Şu an mecliste 9 AK Partili, 2 CHP’li ve 1 BDP’li eczacı milletvekili görev yapıyor. Bu gibi görevlerde bulunan kişilerde zorunlu hizmet verdikleri için eczanelerine uzun süre gelemiyorlar. Yeni düzenlemede bu gibi görevlerde bulunanlar eczanelerinde mesul müdür görevlendirebilecek'' diye konuştu

MECLİSTEKİ ECZACI VEKİLLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan 12 eczacı milletvekilinin partilere göre dağılımı şöyle:

AK Parti; Tülay Babuşçu, Ülker Can, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Domaç, Nesrin Ulema, Mustafa Gökhan Gülşen, Öznur Çalık, Gönül Bekin Şahkulubey ve Ahmet Tevfik Uzun; CHP: Selahattin Karaahmetoğlu ve Özgür Özel; BDP: Demir Çelik.