TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmeye başlanacak olan 4+4+4 kademeli eğitim teklifinin geri çekilmesini isteyen Eğitim-İş üyeleri Meclis Dikmen Kapısı önünde bir araya geldi.  '4+4+4 yıkım yasasına hayır', 'Ucube eğitimine hayır' dövizleri taşıyan grup üyeleri, çeşitli sloganlar attı. CHP’li bazı milletvekillerinin de destek verdiği eylemde grup adına basın açıklamasını Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yaptı.

Demir, AK Parti'nin kendi bakanlığı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nı dahi devre dışı bırakıp eğitim sistemini Meclis’e sunduğunu ve bunu protesto için toplandıklarını belirtti. Hükümetin, sendikalara, bilim adamlarına, demokratik kitle örgütlerine ve siyasi partilere konuyla ilgili kulağını tıkadığını ifade eden Demir, yasa teklifinin her kesimden katılımların sağlandığı bir çalıştayda görüşülmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından grup üyeleri tasarının geri çekilmesi için topladıkları imza dilekçelerini Meclis Başkanlığı'na vererek, CHP'nin Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılmak üzere yürüyüşe geçerek Meclis önünden ayrıldı.