Komisyon Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Mülteciler Alt Komisyonu Başkanı Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, komisyon üyeleri İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte görüşme öncesinde Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

"2 BİNİN ÜZERİNDE MİSAFİRİMİZ VAR"

Üstün, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin problemi olarak gözüken sığınmacılar konusunda bir çalışma yapacaklarını belirterek, "Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'dan ciddi anlamda mülteci ve sığınmacı hareketi var., Bunlara 'misafir' diyoruz. Bu şekilde Sakarya'da 2 binden fazla misafirimiz var. İnsan Hakları Komisyonu olarak, biz de bu misafirlerimizin durumu nedir diye bölgelere giderek inceleme yapıyoruz" dedi. 

"HATAY'DAKİ KAMPLARI BM ÖRNEK GÖSTERDİ"

Bundan önce de Hatay'da inceleme yaptıklarını söyleyen Üstün, Hatay'daki mültecilerin yerleştiği kampların Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nce dünyada örnek kamplardan birisi olarak gösterildiğini belirterek sözlerini sürdürdü:

"Başka illerde de var. Sakarya'da da mülteciler var. Bir kısmı burada kalacak, bir kısmı da muhtemelen batı ülkelerine gidecekler. Gidecekleri zamana kadar bizim misafirimizdirler, kalacaklarsa da baştacımızdır. Bir kısım sorunları var. Bunları inceleyecek, rapor olarak hem Meclis başkanlığımıza hem ilgili bakanlıklara, ilgili kuruluşlara ibra edeceğiz."